Rondleiding | Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990)

Datum: 

06.06.2019, 19:15 tot 20:00

Locatie: 

London Festival of Architecture - Silver Building

Nina Serulus en Bart Tritsmans, curatoren van het Vlaams Architectuurinstituut, geven op 6 juni een rondleiding in de tentoonstelling Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990) op het London Festival of Architecture. Ze geven inzicht in het oeuvre van de intrigerende Belgische architect Léon Stynen.

De Belgische architect Léon Stynen (1899-1990) realiseerde een uitzonderlijk rijk en divers oeuvre. Stynen beschouwde architectuur als een roeping en wijdde zijn leven aan wat volgens hem de perfecte kunstvorm was. Al meer dan vijftig jaar, van de vroege jaren 1920 tot het einde van zijn carrière in 1977, werkte hij als architect, stedenbouwkundige en designer. Hij was actief in België en in het buitenland, en hij dankt zijn faam niet alleen aan zijn architectuur, maar ook aan zijn rol in het onderwijs en zijn engagementen in tal van belangengroepen en sociaal-culturele organisaties.

Léon Stynen belichaamt een generatie naoorlogse modernistische architecten in Europa. Hun oeuvres en profielen delen veel overeenkomsten. Deze architecten maakten deel uit van een sterk nationaal en internationaal netwerk. Het waren up-to-date en goed geïnformeerde, productieve en gevarieerde bouwers, uitmuntende professionals en in staat om toegang te krijgen tot grootschalige, goed zichtbare opdrachten voor de welvaartsstaat. Hun rijke modernistische architectuur heeft een blijvende invloed op het stedelijk weefsel van onze steden. Het oeuvre van Stynen in de brutalistische Silver Building, een voormalige brouwerij van de Ierse architecten Munce & Kennedy, onderstreept de waarde van modernistisch erfgoed en de hedendaagse relevantie ervan.
 

Rondleiding:
6 juni 2019 van 19u15 tot 20u00

gratis

Na de rondleiding volgt een panelgesprek

Meer info over de tentoonstelling

een initiatief van Vlaams Architectuurinstituut
in samenwerking met The General Representation of the Government of Flanders in the United Kingdom 
maakt deel uit van London Festival of Architecture
met de steun van The Silver Building

Datum: 

06.06.2019, 19:15 tot 20:00

Locatie: 

London Festival of Architecture - Silver Building

Organisator: 

Flanders Architecture Institute, The General Representation of the Government of Flanders in the United Kingdom

Straat: 

60 Dock Road

Gemeente: 

London

Land: 

Verenigd Koninkrijk

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners