Tentoonstelling / architecten de vylder vinck taillieu & Studio Mumbai

Datum: 

16.04.2016, 14:00 tot 21.05.2016, 18:00

Locatie: 

Maniera

Het experimentele label Maniera geeft architecten en kunstenaars de opdracht nieuwe en unieke meubels te ontwikkelen. Het label focust op architecten en kunstenaars die zich door de ruimtelijke omgeving laten inspireren. In april krijgen architecten de vylder vinck taillieu en Studio Mumbai het podium. 

architecten devylder vinck taillieu
Het poëtische en speelse oeuvre van architecten devylder vinck taillieu combineert een groot respect voor bestaande structuren met een vaak humoristische interpretatie van hedendaagse architectuur als bricolage of als een constuctie in een constructie. Hun projecten worden gekenmerkt door een spel van transparantie, ironie, optische illusies, duplicaties en replica's van bestaande gebouwen. Dit resulteert in een extreem persoonlijke 'subreëele' architecturale wereld waar realiteit en illusie op magische wijze samen komen. Niet voro niks wordt hun werk vaak vergeleken met dat van de surreële wereld van René Magritte.

Studio Mumbai
Het Indische architectenbureau Studio Mumbai, gesticht door Bijoy Jain in 2005, heeft een oeuvre ontwikkeld dat referenties bevat naar zowel de Indische als de Westerse cultuur. Wat hen onderscheidt van andere bureaus is de briljante combinatie van traditie en moderniteit. Lokale materialen en Indisch vakmanschap vormen de basis voor hoogwaardige hedendaagse ontwerpen. H un doordachtheid en oog voor detail is het bewijs dat Studio Mumbai veel belang hecht aan de link tussen de mens en de natuur en de genius loci hoog inschat.

Opening op zondag 16 april, van 16u tot 20u.

Meer info: MANIERA

Datum: 

16.04.2016, 14:00 tot 21.05.2016, 18:00

Locatie: 

Maniera

Organisator: 

Maniera

Straat: 

Place de la Justice 27, 28

Postcode: 

1000

Gemeente: 

Brussel

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners