Tentoonstelling Beyond Architecture

Datum: 

06.06.2015, 14:00 tot 28.06.2015, 18:00

Locatie: 

de Directeurswoning

Van 6 tot en met 28 juni presenteert de Directeurswoning uit Roeselare ‘Beyond Architecture’. Deze tentoonstelling toont het werk van schilder Wim Carrein en fotograaf Alex De Bruycker die architectuur benaderen vanuit hun eigen persoonlijke invalshoek.

De link met architectuur is voor Roeselarenaar Wim Carrein bijna vanzelfsprekend. Vanuit zijn opleiding als architect is zijn liefde voor deze thematiek zo groot dat het ook zijn schilderoeuvre beheerst. “Als architect ben ik geen dromer, maar word ik geïnspireerd door de dagelijkse realiteit. Wat is zie neem ik eerst fotografisch in me op om het dan vanuit een soort dagdromerij op doek weer te geven. Mijn werk is sober en tast naar wat fundamenteel is.”

Ook fotograaf Alex De Bruycker uit Maarkedal laat uit zijn keuzes en onderwerpen een grote bewondering blijken voor architectuur. Hij maakt als het ware een portret van een gebouw en kiest voluit voor sfeer. “Wie een gebouw in al zijn glorie wil zien, moet er maar naar gaan kijken”, stelt de fotograaf. “Ik presenteer eerder een detail van een gebouw of creëer een nieuw beeld waarbij het gebouw vaak niet herkenbaar wordt weergegeven.”

Unieke combinatie
Wim Carrein en Alex De Bruycker worden beiden ondersteund door Hermine De Groeve van Galerie S&H De Buck uit Gent. Door hun werken samen tentoon te stellen willen de kunstenaars de bezoeker meenemen op een vernieuwende architectuurwandeling zonder klassieke stijlen of historische duiding maar vol originele invalshoeken die de schoonheid van het beeld op zich laat spreken. Zo overstijgen ze de gekende grenzen van architectuur, wat ook de titel van deze tentoonstelling duidelijk maakt.

De tentoonstelling opent met een vernissage op vrijdag 5 juni om 19u.
Daarna kan u ‘Beyond architecture’ gratis bezoeken tussen 6 en 28 juni, telkens van woensdag tot en met zondag tussen 14 en 18 uur in de Directeurswoning, Hendrik Consciencestraat 10, 8800 Roeselare.

Tentoonstelling Beyond Architecture - de Directeurswoning - www.directeurswoning.be

Datum: 

06.06.2015, 14:00 tot 28.06.2015, 18:00

Locatie: 

de Directeurswoning

Straat: 

Hendrik Consciencestraat 10

Postcode: 

8800

Gemeente: 

Roeselare

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners