Tentoonstelling / Doelland

Datum: 

24.06.2017, 14:00 tot 27.08.2017, 18:00

Locatie: 

CC De Doolen

Maak in de tentoonstelling Doelland kennis met nieuwe ideeën, visies en concrete voorstellen voor de toekomst van het dorp Doel. De tentoonstelling is heel de zomer te bezichtigen op zondag van 14 tot 18 u in CC De Doolen.

Sinds een tweetal jaar werken enkele architecten, architectuurstudenten van de KU Leuven en hun docenten rond het complex vraagstuk van het dorp Doel en omgeving: verdwijnen voor havenuitbreiding, of toch niet? Een woongemeenschap, een landschap, erfgoed, economie, natuur, landbouw, vogels, kernenergie, overstromingen, containers en havenbaronnen spelen in dit verhaal elk een belangrijke rol. Architecten en ruimtelijke planners leken lang niet mee te spelen.
Toch kan architectuur, het ontwerpen, nu meer dan ooit op de voorgrond treden. Na 30 jaar ruimtelijk wanbeleid kan de unieke ruimtelijke situatie van Doel en haar polderland de tekentafel worden waar maatschappelijke, innovatieve architectuurprojecten bedacht en verbeeld worden. En met een breed gedragen visie, weldra ook kunnen gerealiseerd worden.

Meer info over het project op www.doelland.be

Datum: 

24.06.2017, 14:00 tot 27.08.2017, 18:00

Locatie: 

CC De Doolen

Organisator: 

KU Leuven Faculteit Architectuur campussen Sint-Lucas

Straat: 

Engelsesteenweg 8

Postcode: 

9130

Gemeente: 

Doel

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub