Tentoonstelling / Drawing ambience. Alvin Boyarsky and the Architectural Association

Datum: 

25.10.2017, 14:00 tot 14.01.2018, 19:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Drawing Ambience toont architectuurtekeningen uit de privécollectie van de opmerkelijke pedagoog Alvin Boyarsky, met werk van onder andere Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Libeskind en Bernard Tschumi.

Als architect, docent en criticus, kwam Alvin Boyarsky (1928-1990) op voor nieuwe modellen in het onderwijs en de ontwerppraktijk, die zich steeds verhielden tot wereldwijde culturele veranderingen. Hij stond aan het hoofd van de Architectural Association (AA), een school en platform waar jonge architecten actuele uitdagingen verkennen en een eigen beeldende en ruimtelijke taal definiëren.

Jeremie Frank The Macrophone, 1981

De diversiteit van Boyarsky’s collectie, die tekeningen bevat van onder andere Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Libeskind en Bernard Tschumi, weerspiegelt de visionaire geest van zowel gebouwde als niet-gebouwde projecten. De Boyarsky-collectie omvat ontwerpen en theoretische exploraties die, hoewel conceptueel verschillend, allen het resultaat zijn van experiment door middel van tekenen.

Zaha Hadid, Sperm Table, 1988


Opening
Op 24 oktober opende de tentoonstelling. Herbeluister het openingsprogramma:

Drawing Out
Onder de titel Drawing Out: Material Dialogues with the Boyarsky-collection nodigen Riet Eeckhout en Arnaud Hendrickx kunstenaars en architecten uit om, vanuit hun eigen praktijk, in dialoog te treden met de werken uit de tentoonstelling Drawing Ambiance: Alvin Boyarsky and the Architectural Association. 

Schrijf je hier in voor de opening op 28 november 2017 om 19u in deSingel.

Praktisch
open van woensdag tot zondag van 14 tot 19u en bij avondvoorstellingen,
gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen
toegangsprijs: 5 euro (-19j gratis)
tickets te koop bij ingang tentoonstelling
(combiticket met Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest)
gratis bezoekersgids in de tentoonstelling

Catalogus
Naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen de catalogus
Drawing ambience. Alvin Boyarsky and the Architectural Association
Te koop in de boekentoog van het Vlaams Architectuurinstituut (deSingel - Antwerpen)

Samengesteld door het Mildred Lane Kemper Art Museum and de universiteit van Washington in St. Louis en het Museum of Art, Rhode Island School of Design, Providence en gecureerd door Igor Marjanović en Jan Howard. Productie Antwerpse editie door het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel Internationale Kunstcampus i.s.m. KULeuven en Piet Zwart Institute, MIARD. Initiatief en ontwerp Antwerpse editie door Riet Eeckhout en Arnaud Hendrickx.

Alle werken in de tentoonstelling zijn afkomstig uit de collectie van het Alvin Boyarsky Archive in Londen, tenzij anders vermeld, mogelijk gemaakt door de genereuze steun van de familie Boyarsky. 

Drawing Ambience: Alvin Boyarsky and the Architectural Association kwam tot stand in een samenwerking tussen de Mildred Lane Kemper Art Museum in St. Louis en het Museum of Art, Rhode Island School of Design in Providence. Curatoren zijn Jan Howard, hoofdcurator van het Museum of Art, Rhode Island School of Design en Igor Marjanović, professor architectuur aan de Washington University in St. Louis. De catalogus werd uitgegeven door University of Chicago Press.


download persbeelden

Datum: 

25.10.2017, 14:00 tot 14.01.2018, 19:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Info tel: 

03 2 242 89 70

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub