Tentoonstelling / Find myself a city to live in. De Smet Vermeulen architecten

Datum: 

10.02.2017, 14:00 tot 11.06.2017, 18:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus - Expo

In Find myself a city to live in bestuderen architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen de impact van de architecturale ingreep op de vorm en het gebruik van de stad; een evenwichtsoefening tussen continuïteit en verandering. “We willen het gewone zo opwaarderen, dat het niet meer banaal is.”

De projecten waaraan het Gentse bureau sinds zijn oprichting eind jaren tachtig heeft gewerkt, illustreren deze houding: composities en constructies waarin gewone elementen een nieuwe betekenis krijgen, en architectuur die in dienst staat van de openbare ruimte.

Stedenbouw van onderop
De Smet en Vermeulen kiezen bewust voor een breed werkveld, dat ook stadsontwerp en adviserende studies omvat. Ze zien het architectuurproject als ‘stedenbouw van onderop’, waarbij de samenwerking met andere ontwerpers cruciaal is. Vermeulen: “Omdat de stad op zich een gedeeld idee is, moeten ingrepen in de stad het resultaat zijn van dezelfde gedachte; samen met anderen overwogen, doorgepraat en vormgegeven.”

De ontwerpen van De Smet en Vermeulen blijven niet onopgemerkt. Zo ontwierpen en bouwden ze de kantoren van de Vlaamse Milieumaatschappij in Aalst, een modelproject voor stadsvernieuwing en duurzaam bouwen bekroond met de Belgian Building Award en de Prijs Bouwheer (2005). In Antwerpen waren zij als architecten van een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum betrokken bij het project Intergenerationeel Wonen LinkerOever (IGLO)


Opening
Op 9 februari opende de tentoonstelling. Herbeluister het openingsprogramma:

Bar du matin (Radio1)
Op 12 februari was Paul Vermeulen te gast bij Bar du matin op Radio 1:


Praktisch
open van woensdag tot zondag van 14 tot 18u en bij avondvoorstellingen, gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen (gesloten op zondag 16 april)
toegangsprijs: 5 euro (-19j gratis)
tickets te koop bij ingang tentoonstelling
gratis bezoekersgids in de tentoonstelling

Finissage
De Smet en Vermeulen nodigen op zondag 11 juni een keure interessante sprekers uit om in deSingel in dialoog te gaan over de verschillende steden in de tentoonstelling. Daarna zoomen we in op de hoogtepunten van het seizoen 2017-2018. De jongsten kunnen zich uitleven in de try-out van De gelaagde stad, een interactief kinderatelier dat De Veerman ontwikkelt voor het Festival van de architectuur 2017. Ontdek het volledige programma en schrijf je in!

Aedibus De Smet Vermeulen architecten
Ontdek ook de bijhorende aedibus over het werk van Henk De Smet en Paul Vermeulen. Deze prachtige uitgave werpt een kritische blik op zeven opzienbarende projecten van het architectenduo. Te koop aan de ingang van de tentoonstelling.

Twee tentoonstellingen voor de prijs van één 
Combineer Find myself a city to live in met een bezoek aan Shopping Towns Europe, de tweede editie van het Architectuurkabinet. Deze kleine expo vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het regionale shoppingcentrum in Europa in de jaren 1950, 60 en 70.

Rondleidingen in de tentoonstelling
rondleidingen op vr 12/03/2017 en zo 14/05/2017 om 14u Kostprijs is 5 euro.
reservering is verplicht via tickets@desingel.be of + 32 248 28 28
een groepsrondleiding op afspraak is ook mogelijk, maximum 20 personen, 60 euro,
reserveren via www.expeditiedestad.be

Colofon

organisatie Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Internationale Kunstcampus
curatoren Henk De Smet en Paul Vermeulen
met steun van de Vlaamse Overheid

Datum: 

10.02.2017, 14:00 tot 11.06.2017, 18:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus - Expo

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

J. Van Rijswijcklaan

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Info tel: 

03 2 242 89 70

Info e-mail: 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub