Tentoonstelling | The act of building. BC architects & studies

Datum: 

26.04.2019, 10:30 tot 02.06.2019, 18:00

Locatie: 

CIVA

De tentoonstelling The act of building presenteert het werkveld van BC architects & studies. Ze toont aan de hand van gereedschap, bouwmodellen, films en foto’s vier processen die leiden tot vier architecturale uitkomsten.

Samen met de expo stellen de architecten hen gelijknamige boek The act of building voor dat de verhalen vertelt achter vier significante projecten en dieper ingaat op de nieuwe rol van de architect. BC materials toont het resultaat van circulaire productie van bouwmaterialen uit aarde, opgegraven op Brusselse werven. De objecten die hieruit voorkomen zijn te koop via een nieuw opgerichte coöperatie. Tijdens een workshop over het bouwen met aarde in CIVA van 1 tot 5 april 2019 maken 30 universiteitsstudenten en 18 professionelen (architecten, aannemers, ingenieurs...) een reeks prototypes die te zien in de tentoonstelling.

The act of building is tegelijkertijd actie en discours. Het is de complexe inzet van een tijdelijke gemeenschap om een eigen infrastructuur te creëren. De architecten van BC doen hiervoor beroep op uiteenlopende achtergronden en competenties, maar ook op verschillende materialen en technologieën. Bouwen heeft een impact op en is tegelijk een veruitwendiging van waarden en ideeën, ontstaan in een breed netwerk rond een specifiek project. Het bouwen draagt een veranderende kracht in zich, gestuwd door actie, verhaal en eindresultaat.

Boek
Naar aanleiding van de tentoonstelling The act of building op de Biennale Architettura 2018 in Venetië bracht het Vlaams Architectuurinstituut het gelijknamige boek uit. 

Praktisch
CIVA
van 26 april tot en met 2 juni 2019
Open van woensdag tot zondag van 10u30 tot 18u
gesloten op maandag en op 21 juli
gratis

Opening
CIVA
donderdag 25 april om 18u30
gratis

Colofon
productie Vlaams Architectuurinstituut, CIVA en BC architects & studies 
met de steun van Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Datum: 

26.04.2019, 10:30 tot 02.06.2019, 18:00

Locatie: 

CIVA

Organisator: 

CIVA - Vlaams Architectuurinstituut - BC architects & studies

Straat: 

Kluisstraat 55

Postcode: 

1050

Gemeente: 

Brussel

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub