Tentoonstelling | Unfolding the Archives #1

Datum: 

06.11.2019, 14:00 tot 19.01.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

In de reeks Unfolding the Archives toont het Vlaams Architectuurinstituut topstukken, verborgen schatten en merkwaardige ontdekkingen uit zijn collectie. Ze verrijkt hedendaagse thema’s in de architectuur met een historische dimensie, toont nieuw verworven archieven voor het eerst aan de bezoeker, of belicht markante figuren of momenten uit de architectuurgeschiedenis.

De eerste editie begint bij het begin. Sinds 2018 is het Vlaams Architectuurinstituut een collectie beherende organisatie. Deze transitie werd aangegrepen om een grote verwerkingsactie op te starten. Tijdens de inventarisatie en de verwerking van de archieven kwamen mooie, onverwachte, soms aandoenlijke documenten aan de oppervlakte. De tentoonstelling verzamelt een waaier van documenten en objecten: tekeningen, dagboeken, schetsen, mijmeringen en brieven als een inkijk in de rijkdom van de collectie.

Het project toont bovendien de weg die een architectuurarchief aflegt: van het ophalen van stukken (in soms uitdagende omstandigheden) via doordachte en diepgaande verwerkingsprocessen, tot het toegankelijk maken voor het brede publiek. Een unieke blik achter de schermen van het archief.

Datum: 

06.11.2019, 14:00 tot 19.01.2020, 19:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub