(W)Interieuravonden | Lezing met Lava architecten (B)

Datum: 

07.03.2013, 20:00

Locatie: 

Lessius, Campus Lucas Faydherbe

Op 7 maart om 20u00 houdt Lava architecten een lezing met als thema 'Zoektocht naar ruimtelijkheid'.

Lava is een Leuvens ontwerperscollectief, gespecialiseerd in het ‘ruimtelijk vormgeven van dromen’. In hun zoektocht naar ruimtelijkheid bestuderen ze hoe hun projecten - klein of groot - relaties kunnen aangaan met de gebruikers, de passanten, de buurt, of andere gebouwen en de stad, … Architectuur is voor Lava een medium in het zoeken naar authenticiteit en impliceert een ruimtelijke complexiteit zonder complicaties. Ze geloven dat uit de interactie en complexiteit de interessantste oplossingen voortkomen. Elk project proberen ze te kneden tot een Gesamtkunstwerk waarbij stedenbouw, architectuur en interieur onlosmakelijk met elkaar vervlochten zijn. Het bureau is ondertussen een voortrekker op het vlak van passieve gebouwen geworden, maar ze conserveren evengoed het beschermd erfgoed. Het bureau is horizontaal gestructureerd: het individuele profiel van elke medewerker bepaalt mee het parcours.

De lezing vindt plaats in het kader van (W)Interieuravonden, een lezingenreeks die jaarlijks georganiseerd wordt door de opleiding bachelor in de interieurvormgeving en de banaba meubelontwerp op de campus Faydherbe van Thomas More Mechelen. Voor de 13e maal komen een aantal protagonisten van het huidige vormgeverlandschap aan bod om over hun werk te praten.

Na de lezing met vragenronde kan je steeds, tijdens het nuttigen van een typische Mechelse prijswinnaar, de ontwerpers ‘live’ ontmoeten en eventueel je persoonlijke vragen stellen.

passieve basisschool en gemeenschapshuis, Bocholt - VBMarchitecten & Lava architecten (c) website http://www.lav-a.eu

Datum: 

07.03.2013, 20:00

Locatie: 

Lessius, Campus Lucas Faydherbe

Architect: 

Organisator: 

Thomas More, Groep Technologie & Design

Straat: 

Zandpoortvest 16

Postcode: 

2800

Gemeente: 

Mechelen

Info e-mail: 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub