Architectuur en beeldende kunst

(c) Hans Op de Beeck
Activiteit
Op 20 maart om 20u00 geeft Hans Op de Beeck een lezing in het kader van de Capita Selecta lezingenreeks georganiseerd door de Artesis Hogeschool Antwerpen i.s.m. het VAi.
Activiteit
Van 5 mei tot 16 september verschijnen indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad van Brugge. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.
Krantenartikel
De Brusselse kunsthal WIELS wordt 10 jaar en dat moet gevierd. Het feestje wordt een eclectische overzichtstentoonstelling met maar liefst 47 artiesten. De eerste bouwstenen werden bijna drie jaar geleden gelegd.
Krantenartikel
Monet was een van de eersten die zijn schildersezel buiten plantte. Fotografe Charlotte Bouckaert en architect Steve Salembier gaan op zoek naar het impressionisme 2.0. 'Het romantische landschap bestaat niet meer.'
Nieuws
Adinda Van Geystelen zal de leiding van Extra City op zich nemen. Na een beloftevolle carrière als architect besliste Van Geystelen in 2007 om zich voltijds te engageren voor het verdedigen van het belang van kunst in onze samenleving.
Nieuws
In 2019 opent het nieuwe Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) de deuren. Via een uitvoerig gedocumenteerde website geeft het museum nu al een inkijk in het toekomstige museumgebouw. 
Krantenartikel
Happiness, een creatief ‘connectivity’ agentschap opende op 29 januari de deuren aan de Steenkaai in Vilvoorde.
Nieuws
Nog tot 24 januari kan je als fietser of voetganger de interventie Living Apart Together bewonderen in de tunnel die de Antwerpse wijken Zurenborg en Berchem verbindt.
Activiteit
Het Brusselse bureau LAb[au] stelt de hedendaagse esthetica in vraag en confronteert die met algoritmische logica. Op 10 december geven de ontwerpers een lezing in Kunstencentrum STUK.
Activiteit
De groepstentoonstelling 'The Corner Show' in Extra City belicht de ruimte, functie en figuur van de hoek in kunst en architectuur.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub