Architectuur en literatuur

Activiteit
Renaat Braem (1910 – 2001) schreef in 1968 ‘Het lelijkste land ter wereld’, een aanklacht tegen de manier waarop we in België bouwen.
Activiteit
Op 5 en 6 oktober vindt in het Stadsmagazijn in Antwerpen een boekenmarkt met publicaties over architectuur en design plaats.
Activiteit
Op donderdag 19 oktober vindt in het Stadsmagazijn een boekenmarkt plaats met publicaties over architectuur en design.
Krantenartikel
“Het zichtbaar dak plooit zich over de ruimte door een chirurgische snede in het betonnen gebinte”, zei laatst een architect tegen mij.
Nieuws
Mark Minkjan heeft de tweede editie van de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek gewonnen voor zijn artikel ‘Het nieuwste gebouw op de Amsterdamse Zuidas is een plaatje – en niet veel meer dan dat‘ gepubliceerd op The Creators Project | VIC
Krantenartikel
Gent timmert al jaren aan de weg als het om toonaangevende architectuur gaat. Dat zegt Ilse Degerickx, projectleider van Architectuurboek Vlaanderen. Ze spreekt tegen dat onze stad op dat gebied niet meetelt.
Activiteit
De Public School For Architecture in Brussel is een zichzelf organiserend educatieprogramma waarin curriculum en schema bepaald worden door het publiek.
Activiteit
De Museumnacht van dit jaar staat bij Arcam, het Amsterdamse architectuurcentrum, geheel in het teken van architectuur & literatuur.
Activiteit
Etienne Turpin is als filosoof onder meer werkzaam in Berkeley (USA) en Jakarta (IDN). Hij bestudeert onder meer complexe stedelijke systemen.
Krantenartikel
Wereldtentoonstellingen durven, net als Olympische Spelen, al eens tot grootse, soms megalomane bouwprojecten te leiden waarvan de ambitie van bij de prille start de reguliere realiteitszin voorbijsnelt.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub