Architectuur en scenografie

Activiteit
In de lezingenreeks bij de tentoonstelling Het huis. De mentor. Het archief.
Activiteit
Sinds drie decennia kent de architectuur in Vlaanderen een ongeziene bloei.
Activiteit
Vlaanderen is geëvolueerd tot een regio met een rijke architectuurcultuur die internationaal waardering krijgt.
Krantenartikel
De Brusselse kunsthal WIELS wordt 10 jaar en dat moet gevierd. Het feestje wordt een eclectische overzichtstentoonstelling met maar liefst 47 artiesten. De eerste bouwstenen werden bijna drie jaar geleden gelegd.
Nieuws
Op de zevende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) zijn opvallend veel Vlaamse en Brusselse ontwerpers actief.
Nieuws
Het organisatieteam van gastland Nederland - Vlaanderen roept ontwerpbureaus en architecten op een voorstel in te dienen voor het ontwerp van het gastlandpaviljoen op de Frankfurter Buchmesse.
Krantenartikel
Klankkunst. Door de straten van Brussel dwalen met een hoofdtelefoon: niet om het stadslawaai weg te filteren, maar om het juist beter te horen. De audiogids Brussels Tracks laat ons stadsarchitectuur via klank op een nieuwe manier beleven.
All problems can never be solved
Boek
Scenograaf Wouters en beeldend kunstenaar Matthé werkten samen aan dit boek over een tijdelijk architectenbureau in een modernistische sociale woonwijk in Brussel, waar echte architecten en bewoners samenwerkten om schaalmodellen te maken.
Activiteit
In de nieuwe permanente tentoonstelling Schatkamer kunt u 100 topstukken uit de omvangrijke collectie van het NAi bewonderen. De Schatkamer toont werk van iconen uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis zoals Cuypers, Dudok en Oud.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners