Architectuur, film en fotografie

Activiteit
Op zondag 18 december kan je in deSingel terecht voor een gratis namiddag film. Verloren Werelden geeft via een selectie films van Jef Cornelis en Geert Bekaert een beeld van verschillende werelden die elk op hun eigen manier ‘ver
stills uit Vlaanderen in Vogelvlucht en De Straat © beeld Jef Cornelis, met dank aan kunstenaar en Argos Brussel
Activiteit
“Een door een krankzinnige bijeen genaaide lappendeken, God weet van welk afval bijeen geknoeid.” Zo typeerde een geïrriteerde Renaat Braem het Belgische landschap vanuit de lucht in zijn pamflet ‘Het lelijkste land ter wereld’ (1968).
Beelden (c) Jef Cornelis, Courtesy of the artist and Argos centre for Art and Me
Activiteit
Naar aanleiding van 50 jaar wet op de stedenbouw (1962) programmeert het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) van het Vlaams Architectuurinstituut een lezingen- en filmreeks.
Activiteit
LOD muziektheater organiseert op 17 september de voorstelling 'Bildraum', een performance waarin architectuur en fotografie, verleden en heden samenvallen, een levende scenografie waarin de twee kunstenaars optreden als tovenaars van de verbeeldin
Activiteit
Van 28 april tot 29 juli stelt kunstencentrum Atelier 34zero Muzeum werk tentoon van Filip Dujardin. Als beeldend kunstenaar uit Gent, gepassioneerd door fotografie en architectuur, ontwerpt Filip Dujardin unieke werken die de stedelijke ruimte he
Activiteit
Van 14 juni tot 7 juli organiseert het Curatorial Research Collective van TU/e faculteit Bouwkunde bij Pennings Foundation een tentoonstelling over het werk van architectuurfotograaf en kunstenaar Filip Dujardin.
Ben Murphy. The Riverbed
Boek
In een afgelegen berggebied in het zuidoosten van Spanje woont een groep multiculturele non-conformisten in een eigen geschapen paradijs.
Activiteit
“Architectuur heeft als doel binnen te dringen in het hart van de mensen en hen zodanig in vervoering te brengen dat ze zich gelukkig prijzen op aarde”, meent de grootmeester van de minimalistische architectuur Tadao Ando.
Nieuws
Erfgoeddag, op zondag 22 april 2018, staat in het teken van ‘Kiezen’. FARO schrijft als organisator een wedstrijd uit om het campagnebeeld te vinden.
Nieuws
Het Brussels Planningsbureau (perspective.brussels) en het team van de Brusselse Bouwmeester gaan op zoek naar fotografen en videasten om een pool van drie kunstenaars samen te stellen.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners