Architectuurbeleid - Algemeen

prijs voor architectuur in het kader van de Cultuurprijzen Vlaanderen 2010-2011
Activiteit
Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur reikt minister Joke Schauvliege op zaterdag 8 oktober de Cultuurprijs Architectuur uit;  samen met de prijsuitreiking stelt het VAi het vlugschrift ‘Dierbaar is duurzaam’ voor.
Activiteit
Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert samen met het Agentschap Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse Overheid een infosessie over steunmaatregelen die binnen het Kunstendecreet bestaan voor architectuur en vormgeving.
Nieuws
Een keer per jaar lanceren de Duitstalige en de Vlaamse Gemeenschap een gezamenlijke projectoproep in het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst.
Nieuws
Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz nodigt naar jaarlijkse traditie de cultuursector uit op het Cultuurforum. Ook de jeugdsector is dit jaar van harte welkom op deze dag, waar een open en intersectorale dialoog centraal zal staan.
Nieuws
Het team van bouwmeester maître architecte lanceert samen met UN Habitat en de Bartlett School of Planning Urban MAESTRO, een door de Europese Commissie gefin
Persbericht
Het Festival van de architectuur, Open Monumentendag en de Meesterproef bundelen hun krachten en pakken uit met een gezamenlijk statement: erfgoed en hedendaagse architectuur gaan hand in hand.
Krantenartikel
Een stadsbouwmeester en een nieuwe gedragscode: daarmee lijkt de Gentse politiek over een week een einde te willen maken aan de Optima-affaire. En burgemeester Daniël Termont (SP.A)?
Activiteit
Hoe plaatsen we architectuur in het hart van het politieke debat om de stad van morgen te bouwen?
Nieuws
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zet de jaarlijkse ontmoeting met de cultuursector voort. Zo wil de minister met de sector in dialoog gaan over het cultuurbeleid in Vlaanderen.
Krantenartikel
Het Optima-schandaal gaat niet alleen over boten, bankiers en politici die zich verbranden aan een graaicultuur.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub