Cultuurbeleid

prijs voor architectuur in het kader van de Cultuurprijzen Vlaanderen 2010-2011
Activiteit
Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur reikt minister Joke Schauvliege op zaterdag 8 oktober de Cultuurprijs Architectuur uit;  samen met de prijsuitreiking stelt het VAi het vlugschrift ‘Dierbaar is duurzaam’ voor.
Nieuws
Het Departement Cultuur, Jeugd en Media publiceerde onlangs zijn Jaarverslag 2018. Met 
Nieuws
Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz nodigt naar jaarlijkse traditie de cultuursector uit op het Cultuurforum. Ook de jeugdsector is dit jaar van harte welkom op deze dag, waar een open en intersectorale dialoog centraal zal staan.
Activiteit
Internationaal onderzoek ‘De waarde van cultuur’ stelt dat cultuurparticipatie de 2de belangrijkste welzijnsindicator is.
Nieuws
Na de succesvolle oproep vorig jaar lanceert minister van Cultuur Sven Gatz opnieuw een projectoproep Innovatieve Partnerprojecten. Culturele organisaties kunnen binnen deze projectregeling samenwerkingen aangaan met niet-culturele partners.
Nieuws
Minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz lanceert de energielening voor culturele- en jeugdinfrastructuur.
Nieuws
Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) investeert 11 miljoen in de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam; een mijlpaal voor de Nederlandse ontwerpcultuur en met name voor de architectuur en sted
Nieuws
Het transitiereglement voor subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling regelt in 2018-2019 de subsidiëring van culturele projecten die het lokale niveau overstijgen.
Nieuws
De Vlaamse overheid besliste in 2016 dat de provincies vanaf 2018 niet langer persoonsgebonden bevoegdheden zoals sport, jeugd, welzijn, of cultuur mogen uitoefenen.
Activiteit
Op 27 oktober brengt Pulse weer professionals samen voor een trefdag rond cultuur en transitie. Met RE:Culture zoomen we dit jaar in op de circulaire samenleving en dragen we vanuit cultuur bij aan het Transitiefestival rond circulaire economie.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners