Cultuurcommunicatie

Folio
Nieuws
In een nokvolle Ter Arken-zaal in Bozar hielden eind 2014 zo’n dertigtal tijdschriften Folio boven de doopvont. Dat is een nieuw samenwerkingsverband tussen Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften.
UiTinVlaanderen - CultuurNet
Nieuws
Een vrij moment of een vrije dag zonder inspiratie? Met de nieuwe UiTagenda-app van UiTinVlaanderen.be heb je voortaan de volledige agenda voor cultuur en vrijetijd in Vlaanderen en Brussel bij. Gewoon, in je broekzak.
logo VRT
Nieuws
Sinds enkele jaren voert de VRT een actief beleid om nauwer samen te werken met de culturele partners. De Beheersovereenkomst van de VRT bevat daar heldere afspraken over.
Oproep @Diversity
Nieuws
Momenteel loopt een oproep aan alle EU-burgers om ideeën in te zenden over innovatieve ICT-toepassingen ter promotie van cultuur.
Tijdschriftartikel
Reportage over het intiatief van AriB - Architects in Brussels, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en VisitBrussels om de hedendaagse architectuur in de hoofdstad meer in de kijker te plaatsen.
Activiteit
Op 1 juni 2012 lanceerden 20 organisaties uit de brede cultuursector de engagementsverklaring ‘Etnisch-culturele diversiteit’. Het doel van de verklaring is om etnisch-culturele diversiteit sterker te verankeren in de sector.
Tijdschriftartikel
De taligheid van de beeldende kunst, waardoor een kunstwerk niet langer begrepen kan worden zonder bijschriften of bijsluiters, heeft geleid tot een Babylonische woordenbrij die zich heeft verspreid over musea en cultuurhuizen, kunstenaarsinitiati
Nieuws
Op zondag 26 augustus geeft de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Overal in de Antwerpse binnenstad kan de cultuurliefhebber informatie vinden om de culturele agenda te vullen.
Nieuws
Analyses over de huidige cultuurberichtgeving in kranten en op radio en tv zijn er genoeg geweest. Krimpende recensies, groeiende personencultus, steeds minder kunst, steeds meer consumentenadvies.
Krantenartikel
Vlaanderen besliste om met 980.000 euro het project Track te steunen, omdat het belooft een culturele manifestatie van hoog niveau te worden, met een groot publieksbereik en een internationale uitstraling.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub