2014

Inschrijvingsformulier Architectuurboek Vlaanderen N°14
Reconversie kerk, Bossuit - Ellen Harvey - (c) Ria Pacquée
Project
  De Britse kunstenares Ellen Harvey nam de Sint-Amelbergakerk te Bossuit in West-Vlaanderen onder handen. De kerk werd gebouwd in 1857. Het project van Ellen Harvey breekt de kerk gedeeltelijk af om ze te behouden als ruïne.
Woning dnA,  Asse - BLAF architecten
Project
Het concept van een compact bakstenen omhulsel, met daarin een aanpasbaar interieur, blijkt een van de gemeenschappelijke fascinaties te zijn van architecten die een antwoord zoeken op de uitdagingen van de huidige regels over energiebesparing.
Crematorium Hofheide, Holsbeek - Coussée & Goris architecten/RCR Aranda Pigem Vilalta architecten - (c) Harry Gruyaert
Project
Monument voor het grote afscheid
Kavelwoning Warande, Gent - architecten de vylder vinck taillieu - (c) Filip Dujardin
Project
In Kavelwoning Warande zetten architecten de vylder vinck taillieu de typologie van de rijwoning in als een bewuste techniek om de grenzen van stedenbouwkundige regels te verleggen.
Kavel Arbed - advvt - (c) Filip Dujardin
Project
Ruwbouw maakt meteen kleur. De woning wisselt de eerder perfecte intonatie van de kleur van betonblokken af met houten roosteringen en vloeren, en witte wanden. De speling van het licht is hier ultiem. De betonblok absorbeert.
Woning BM - advvt - (c) Filip Dujardin
Project
België en misschien wel Vlaanderen voorop kent een zeer eigenzinnige vrijheid van bouwen. Eigendom en bouwen zijn een nationale bezigheid, met vrijheid als uitgangspunt.
Brandweervoorpost Berendrecht - Bovenbouw Architectuur - (c) Marius Grootveld
Project
Bovenbouw Architectuur presenteert hier contextualiteit in het havengebied als een analogie, als een soort empathische houding, als een vorm van eensgezindheid.
Kabinet, Arnhem - Office Kersten Geers David Van Severen - (c) Office
Project
 Het Brusselse architectuurbureau Office Kersten Geers David Van Severen ontwierp in het centrum van Arnhem een juwelierswinkel. Hij bezit ruimtelijke eigenschappen die qua vorm zijn afgeleid van de objecten die er te koop zijn.
TID Tower - 51N4E - (c) 51N4E
Project
De volgende tekst over het project TID Tower door 51N4E is beschikbaar in het Engels:Mixed use high rise

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub