Architectuurnieuws

Het architectuurseizoen 2016-17 ziet er weer veelbelovend uit.
De Nederlandse Rijksbouwmeester Floris Alkemade (FAA - Floris Alkemade Architect), de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck (Bogdan & Van Broeck) en de Belgische architect Joachim Declerck (AWB – Architecture Workroom Brussels) zijn benoemd tot cu
Léon Stynen, deSingel, Antwerp, 1960. Architectuurarchief Provincie Antwerpen
Op 7 en 8 december 2017 organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen een internationale bijeenkomst rond het cultureel erfgoed van Léon Stynen en zijn internationale tijdgenoten.
De Brussels Graduate School of Urban Studies van de Vrije Universiteit Brussel zoekt vanaf 1 oktober 2017 een postdoctoraal onderzoeker/coördinator voor een contract van 3 jaar.
Tijdens het Congres Publieke Ruimte werd de Prijs Publieke Ruimte 2017 uitgereikt aan De Porre in Gentbrugge en de Rik Wouterstuin in Mechelen.
Afgelopen week zat het redactieteam voor editie 2018 van het Architectuurboek Vlaanderen voor de eerste keer samen. Met meer dan 400 ingezonden projecten hebben ze een serieuze kluif aan het selecteren van wat wel en wat niet wordt opgenomen.
Basiliek Koekelberg, uit De Ingenieur-Architect, 1938, nr. 2, p. 10. Foto Sergysels
Het zesde International Congress on Construction History vindt in 2018 plaats in Brussel, van 9 tot 13 juli.
De Nederlandse interdisciplinaire cultuurinstelling SCHUNCK* is op zoek naar een curator Architectuur en Stedenbouw. 
Ben je of ken je een heldin in erfgoed? Komt jouw project in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2017 van de provincie Antwerpen? Stel nu je heldendaad en kandideer voor de editie 2017.
De deelnemers voor de Chicago Architecture Biennal 2017 zijn bekend. Opvallend veel Vlaamse en Brusselse bureaus tekenen present.

Pagina's

Corporate sponsors

RG Tegel

Structural sponsors

AG Real Estate

Cultural partners