Architectuurnieuws

Het architectuurseizoen 2016-17 ziet er weer veelbelovend uit.
Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa), de erfgoedafdeling van het Vlaams Architectuurinstituut, is op zoek naar een tijdelijke archivaris (6 maanden voltijds of 8-12 maanden deeltijds). Deadline voor sollicitaties is 5 april 2017.
Afgelopen week zat het redactieteam voor editie 2018 van het Architectuurboek Vlaanderen voor de eerste keer samen. Met meer dan 400 ingezonden projecten hebben ze een serieuze kluif aan het selecteren van wat wel en wat niet wordt opgenomen.
Basiliek Koekelberg, uit De Ingenieur-Architect, 1938, nr. 2, p. 10. Foto Sergysels
Het zesde International Congress on Construction History vindt in 2018 plaats in Brussel, van 9 tot 13 juli.
De Nederlandse interdisciplinaire cultuurinstelling SCHUNCK* is op zoek naar een curator Architectuur en Stedenbouw. 
Ben je of ken je een heldin in erfgoed? Komt jouw project in aanmerking voor de Erfgoedprijs 2017 van de provincie Antwerpen? Stel nu je heldendaad en kandideer voor de editie 2017.
De deelnemers voor de Chicago Architecture Biennal 2017 zijn bekend. Opvallend veel Vlaamse en Brusselse bureaus tekenen present.
Stad en Architectuur vzw nodigt curatoren uit zich kandidaat te stellen om de lezingenreeks Auditorium 17/18 te organiseren. Een nieuwe editie van Auditorium loopt van oktober 2017 tot mei 2018 in Kunstencentrum STUK.
In 2017 schrijft de provincie Oost-Vlaanderen opnieuw de tweejaarlijkse prijs voor architectuur uit. Dit jaar gaat het om openbare, publieksgerichte of bedrijfsgebouwen.
Sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, heeft een nieuwe studieopdracht gelanceerd, gericht op multidisciplinaire ontwerpteams, voor de reconversie van het Heilig Hartplein, de Heilig Hartkerk en omgeving te Sint-Amandsberg.

Pagina's

Structural sponsors

AG Real Estate
RG Tegel

Project sponsors

Cultural partners

hier niet aan komen aub