Nationaal

Activiteit
In het najaar van 2018 organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen een tentoonstelling over architect Léon Stynen.
Activiteit
In 1977 publiceerde architect en monnik Dom Hans van der Laan zijn traktaat De Architectonische Ruimte, 15 lessen over de Dispositie van het Menselijk Verblijf.
Activiteit
Van 8 tot en met 17 september 2017 pakt het Vlaams Architectuurinstituut uit met de eerste editie van het Festival van de architectuur (F/a).
Activiteit
Prelude presenteert een nieuwe en opkomende generatie architecten uit de Lage Landen.
Activiteit
Werp een blik achter de schermen van de stad. Ontdek ongeziene gezichtspunten en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen de afgewerkte buitenkant kennen. Sta oog in oog met de eigenlijke bouwers. Gelieve de werf te betreden!
Activiteit
Het jonge architectenbureau BC architects & studies wil de traditionele driehoek bouwheer-architect-aannemer herdefiniëren.
Activiteit
De tentoonstelling Shopping Towns Europe, de tweede editie van het Architectuurkabinet, vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het regionale shoppingcentrum in Europa in de jaren 1950, 60 en 70.
Activiteit
In 2015 ging het Team Vlaams Bouwmeester op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil kunnen scheppen.
Activiteit
In Find myself a city to live in bestuderen architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen de impact van de architecturale ingreep op de vorm en het gebruik van de stad; een evenwichtsoefening tussen continuïteit en v
Activiteit
In Een nieuwe kijk op afval gaan curatoren Carmen Van Maercke, Caterina Rosso en Julie Marin op zoek naar lokale alternatieven voor de huidige industriële afvalverwerking: “Alternatieve afvalverwerkingsmethodes kunnen de stedelijk

Pagina's

Corporate sponsors

RG Tegel

Structural sponsors

AG Real Estate

Cultural partners

hier niet aan komen aub