Archieven

Activiteit
Het programma van het derde TRACKS-ontmoetingsmoment staat in het teken van de opmaak van actieplannen voor 2017. Van gesubsidieerde kunstenorganisaties wordt voor het eerst verwacht dat ze hierin acties m.b.t.
Handleiding architectuurarchieven
Pagina
Hoe maak je een archief toegankelijk? Welke stappen moet je zetten alvorens je het archief kan ordenen en er stukken uit kan beschrijven? Waar moet je op letten bij het herverpakken? Hoe conserveer je blauwdrukken, calques, maquettes?
Brief van Henry van de Velde aan Eugène Delatte, 23 december 1947 (c) Boekentoren - Universiteitsbibliotheek Gent
Pagina
In 2009 stelde het CVAa samen met Luc Verpoest een expo samen met briefwisseling tussen Van de Velde, Verwilghen en Hoste voor Erfgoeddag.
Pagina
Het CVAa brengt regelmatig archieven van architecten met een veeleer lokaal oeuvre onder in stads- of gemeentearchieven.
Atelier Charels, Charels en Hamel, Brugge, foto Annelies Nevejans
Pagina
Het CVAa kreeg de opdracht het architectenbureau Charels, Charels en Hamel leeg te halen en een bewaarplaats te vinden voor het archief na het overlijden van het laatste familielid.
Bronnengids Architectuuronderwijs Vlaanderen
Boek
Archieven van architectuurscholen zijn waardevol cultureel erfgoed. Het zijn unieke bronnen die de ontwikkeling van het architectuurveld, netwerken van architecten en de brede architectuurcultuur belichten.
Expo Glasheldere Helden in het Ergoedhuis Kortrijk, © Werner Peene
Nieuws
De tentoonstelling 'Glasheldere helden: de heiligenvoorstellingen in het werk van Jean-Baptiste Bethune' loopt nog tot 20 mei 2012 in het Erfgoedhuis in Kortrijk.
Tijdschrift
META, tijdschrift voor bibliotheek & archief is het vakblad voor de informatieprofessional in Vlaanderen. META signaleert de nieuwste trends en inspirerende ontwikkelingen in het bibliotheek-, archief-, en documentatieveld als daarbuiten.
Krantenartikel
De blikvanger: 660 foto's, voornamelijk negatieven op glasplaat, die zich helaas in slechte staat bevonden. De platen waren beschimmeld, gebroken of vertoonden corrosie.
Activiteit
In opdracht van het Provinciebestuur West-Vlaanderen en op vraag van en in samenwerking met het Stadsbestuur van Ieper en het Gemeentebestuur van Heuvelland werd een studie uitgevoerd omtrent ‘wederopbouwarchitectuur in de frontstreek 14-18'.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub