Erfgoed

Wapenschild familie de Bethune
Activiteit
Op 15 juni 2012 vindt  de studiedag over het bewaren, ontsluiten, zichtbaar(der) maken en openstellen van erfgoed in privébezit plaats.
Afdeling meubelmakerij Van Den Berghe-Pauvers
Activiteit
In de Gentse hoofdbibliotheek zijn tot 30 april reproducties te zien van stukken uit het waardevolle archief van de Gentse meubelmakerij Van Den Berghe-Pauvers. 
Persbericht
Het Festival van de architectuur, Open Monumentendag en de Meesterproef bundelen hun krachten en pakken uit met een gezamenlijk statement: erfgoed en hedendaagse architectuur gaan hand in hand.
Onvoltooid Verleden. Negen stellingen over architectuur en erfgoed
Boek
Het onderscheid tussen erfgoed en eigentijdse architectuur is aan het vervagen.
Nieuws
Op 18 april 2017 geeft Herita de aftrap van de allereerste Open Werelderfgoeddag. Die dag plaatst  de organisator van Open Monumentendag het werelderfgoed in Vlaanderen in de schijnwerpers.
Nieuws
Huis Guiette in Antwerpen, het enige gebouw dat de Zwitserse architect Le Corbusier in ons land ontwierp, wordt in juli opgenomen in de lijst met Unesco-werelderfgoed.
Nieuws
Architecte Hilde Daem is aangesteld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita. Zij neemt de fakkel over van Jan van den Nieuwenhuijzen. 
C-Mine,
Nieuws
Gijs Van Vaerenbergh - een samenwerkingsverband tussen de jonge Belgische architecten Pieterjan Gijs (Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (Leuven, 1983) - realiseerde een experimenteel doolhof ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van C-m
Architectuurschool Diepenbeek, Dolf Nivelle, (c) Joris Rymen
Activiteit
Architectuurwijzer presenteert haar eerste architectuurdocumentaire 'De meester en het vak'. De documentaire schetst het werk van de Limburgse architect Dolf Nivelle.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners