Krantenoverzicht

18.03.2017
De Standaard

In veel Europese steden worden hele nieuwe wijken opgetrokken langs het water. Wie er wil wonen, moet snel zijn, want de hoogbouw is in een mum van tijd verkocht. 'Het open uitzicht geeft een gevoel van ruimte, zelfs midden in de stad.'

18.03.2017
De Tijd

D'Hooghe bracht iedereen, van de Antwerpse politici over de Vlaamse administraties tot de actiegroepen, met succes rond de tafel.

02.03.2017
Het Nieuwsblad

De architecten Ralf Coussée en Klaas Goris zijn blij met de manier waarop ze De Krook in de oksel van de Schelde hebben gelegd. Zonder spektakel, op maat van de omgeving en als een publieke ruimte.

02.03.2017
Trends

Gent heeft weer een reden om te feesten. Langs een bocht in de Schelde opent De Krook, de nieuwe stadsbibliotheek en zo veel meer.

02.03.2017
De Standaard

De Krook is nog niet open, of er is al reden tot feesten. Het Spaanse architectuurbureau RCR, dat een team vormt met Coussée & Goris, krijgt de Pritzkerprijs.

02.03.2017
Het Belang Van Limburg

Ham Het Europees distributiecentrum van Nike in Ham is geselecteerd voor een award op de wereldvermaarde vastgoedbeurs MPIM in Cannes. Tijdens die beurs worden elk jaar de beste realisaties of ontwerpen van het afgelopen jaar bekroond.

02.03.2017
De Morgen

Vanaf vandaag stelt architectenbureau Robbrecht & Daem, bekend van de omstreden stadshal in Gent, zijn zelfontworpen poppenkast tentoon in Antwerpen. Het sobere ontwerp moet kinderen aanmoedigen om hun verbeelding te gebruiken.

02.03.2017
Trends

De leegstand in de Noordwijk kan in de komende jaren fors toenemen. De grote eigenaars in het zakendistrict verenigen zich om de monofunctionele wijk nieuw leven in te blazen.

14.02.2017
De Morgen

Find myself a city to live in. Die zin uit 'Cities' van de Talking Heads is architecten Henk De Smet en Paul Vermeulen, kortweg HDSPV, op het lijf geschreven.

13.02.2017
De Standaard

In het afgelopen jaar nam Antwerpen een nieuw Havenhuis in gebruik. De haute couture-architectuur van Zaha Hadid lokte voorspelbare kritiek uit. Architectuur als image building voor overzeese wereldspelers... moet dat?

Pagina's

Structural sponsors

AG Real Estate
RG Tegel

Project sponsors

Cultural partners