Nieuws

Het architectuurseizoen 2016-17 ziet er weer veelbelovend uit.
Op 23 en 24 september 2017 organiseert de Orde van Architecten - Vlaamse Raad opnieuw het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect. Architecten kunnen tot en met 31 mei inschrijven.
MSA / V+ heeft voor het ontwerp van de sociale passiefwoningen Navez-Portaels in Schaarbeek de Mies Award 2017 voor Emerging Architect in de wacht gesleept.
De stad Brussel is voor de reconversie van de Citroën-garage op zoek naar ontwerpers.
De gemeente Bladel wil op een integrale manier een visie ontwikkelen voor het gebied De Egyptische Poort. Daarom zet de gemeente samen met Architectuur Lokaal een tweedaags ontwerpatelier op.
Tijdens een plechtig presentatiemoment in het gloednieuwe gebouw van de Hoge Raad in Den Haag presenteerde nai010 uitgevers gisteren het Jaarboek Architectuur in Nederland 2016-17.
De Nederlandse Rijksbouwmeester Floris Alkemade (FAA - Floris Alkemade Architect), de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck (Bogdan & Van Broeck) en de Belgische architect Joachim Declerck (AWB – Architecture Workroom Brussels) zijn benoemd tot cu
Léon Stynen, deSingel, Antwerp, 1960. Architectuurarchief Provincie Antwerpen
Op 7 en 8 december 2017 organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen een internationale bijeenkomst rond het cultureel erfgoed van Léon Stynen en zijn internationale tijdgenoten.
De Brussels Graduate School of Urban Studies van de Vrije Universiteit Brussel zoekt vanaf 1 oktober 2017 een postdoctoraal onderzoeker/coördinator voor een contract van 3 jaar.
Tijdens het Congres Publieke Ruimte werd de Prijs Publieke Ruimte 2017 uitgereikt aan De Porre in Gentbrugge en de Rik Wouterstuin in Mechelen.

Pagina's

Corporate sponsors

RG Tegel

Structural sponsors

AG Real Estate

Cultural partners