Architectuurprijs 2011 voor Room & Room

verbouwing van Zuidzandstraat - ROOM & ROOM

De architectuurprijs Brugge 2011 met als thema 'hedendaags en duurzaam' is toegekend aan architect Tom Vanhee, zaakvoerder van studiebureau Room Room, voor de verbouwing van Zuidzandstraat 1 in het hart van Brugge.
"Het project is een krachtig voorbeeld van een spaarzame, verantwoorde en rationele omgang met de beschikbare ruimte door hergebruik van bestaande gebouwen", zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem, "ook door de bewuste keuze voor wonen en werken in de stad, voor de combinatie van wonen en werken in één en hetzelfde gebouw en een mooi voorbeeld van wonen boven winkels. Een terechte winnaar dus", zegt de Schepen. 
"Het project combineert een architecturale kwaliteit die tot uiting komt in de ingetogen ingrepen en de subtiele dialoog met de omgeving, met een doorgedreven keuze voor een duurzame omgang met de beschikbare ruimte en stedelijke omgeving", aldus Van Volcem.

"De eervolle bemerking ging naar het project voor het verbouwen van een loods tot centrum voor 'vorming+' van Thomas Nollet en Hilde Huyghe in de Sint-Pieterskerklaan 5" deelt Schepen Van Volcem mee.
"De jury beschouwde het project als een goed voorbeeld van zinvol hergebruik van een bestaand gebouw dat met een beperkt budget verbouwd wordt tot een gebouw dat niet alleen een aangename werkomgeving is, maar door zijn functie ook een maatschappelijk aspect van duurzaamheid in zich houdt" aldus de Schepen.

"Het publiek bracht 1630 stemmen uit waarvan er 541 gingen naar de woning in Ten Hove, ontworpen door architectenbureau Tom Van Biervliet" zegt de schepen "zij werden aldus de winnaar van de publieksprijs". "Het aantal uitgebrachte stemmen geeft duidelijk aan dat er interesse bestaat bij de bevolking om projecten te bekijken en te beoordelen".

Bron: brugge-woonstad.be

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub