Belgische deelname Architectuurbiënnale Venetië 2018

Tijdens de zestiende editie van de architectuurbiënnale in Venetië zal in het Belgische paviljoen EUROTOPIE te zien zijn, een project dat inzoomt op de territoriale, fysieke en symbolische aanwezigheid van Europa in Brussel.

De curatoren Roxane Le Grelle, Léone Drapeaud, Manuel Leon Fanjul en Johnny Leya, onderzoeken met het project EUROTOPIE de bijdrage van architecten aan de constructie van de democratische ruimte aan de hand van de case studies van de Europese wijk in Brussel. De selectiecommissie van de Fédération Wallonie-Bruxelles benadrukt zowel de universaliteits- als de actualiteitswaarde van het project. Ze looft de heldere en constructieve aanpak en de complementariteit van de teamleden, waarbij de curatorende ook een samenwerking voorstellen met de auteur Bruce Begout, de kunstenaar en scenografe Sébastien Lacomblez en de fotograaf Philippe Bracquenier.

De Architectuurbiënnale van Venetië vindt plaats van 26 mei tot 25 november 2018. 

De Belgische deelname aan de Architectuurbiënnale 2018 wordt verzorgd door de Cellule architecture de la Fédération Wallonie-Bruxelles i.s.m. Wallonie-Bruxelles International.

Meer info over EUROTOPIE

(bron: A+)

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub