BRAVOURE ontwerpt Belgische inzending Biennale Architettura 2016

Het team BRAVOURE vertegenwoordigt België op de Biennale Architettura 2016 in Venetië. BRAVOURE bestaat uit architecten de vylder vinck taillieudoorzon interieur architecten en architectuurfotograaf/kunstenaar Filip Dujardin. Architect Jan De Vylder, medecurator voor de Belgische inzending, reageert alvast enthousiast: "Het is fantastisch om het idee van 'het maken' te mogen vieren in Venetië. Vakmanschap als BRAVOURE!"

BRAVOURE zal in het Belgisch paviljoen fragmenten tonen uit dertien projecten van evenveel gast-architecten. Via een kopie (schaal 1:1) en beelden van deze fragmenten wordt verduidelijkt hoe vakmanschap ruimte kan maken. Het fragment wordt dus getoond in zijn werkelijkheid. Tegelijk wordt het uit zijn context gesneden, om tenslotte een nieuwe dimensie te krijgen. 

De Belgische inzending nodigt gasten uit om het idee BRAVOURE mee vorm te geven. Het team ontwerpt de scenografie van de tentoonstelling, maar wil tegelijkertijd het debat errond voeren. Hun voorstel is het antwoord op het vooropgestelde thema van de oproep: 'Craft(wo)manship and the city'.  "BRAVOURE kan beschouwd worden als de meest overtreffende trap van vakmanschap", aldus het juryverslag.

De Biennale Architettura 2016 is open voor het grote publiek van 28 mei tot 27 november.

Openingstijden
Giardini: van dinsdag tot zondag van 10 tot 18uur (tot 27 november)
Arsenale: op vrijdag en zaterdag (tot 24 september)
gesloten op maandag (met uitzondering van 31 mei, 5 september, 31 october en 21 november)
 

organisatie Vlaams Architectuurinstituut,
curatoren architecten de vylder vinck taillieu - doorzon interieur architecten - filip dujardin
grafische vormgeving expo BRAVOURE
met steun van de Vlaamse Overheid

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub