Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor eerste editie Festival van de architectuur

Het Vlaams Architectuurinstituut zoekt enthousiaste vrijwilligers om de activiteiten tijdens het Festival van de architectuur mee in goede banen te leiden.

Van 8 tot en met 17 september organiseert het Vlaams Architectuurinstituut de eerste editie van het Festival van de architectuur. Tien dagen lang presenteren we architectuur in al haar gedaantes. Want architectuur is meer dan alleen bouwen. Het multidisciplinair festival biedt niet alleen architecten maar ook kunstenaars, podiumartiesten, bouwers en denkers een platform om hun visie op architectuur te delen. Ben jij gepassioneerd door architectuur, kunst en design en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Op onderstaande momenten zoeken we extra hulp:

Nacht van de architectuur
De Nacht van de architectuur mag je letterlijk opvatten: tot in de vroege uren presenteren we op dit spetterende openingsfeest architectuur in haar meest wonderbaarlijke vormen. In het Salon passeren boeiende sprekers de revue. Een paar meter verderop kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen in een boekenverkoop en tijdens de veiling bieden we objecten van ontwerpers aan ten voordele van een goed doel. Op het dak van deSingel tonen we architectuurfilms, in de gangen wordt gedanst terwijl kandidaten aan tafel schuiven voor een speeddate met een expert.

  • Datum: Vrijdag 8 september
  • Tijdstip: 20u tot 04u (geef je voorkeur door!)
  • Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen


Dag van de architectuur
Op zondag 10 september openen we naar goede gewoonte over heel Vlaanderen en Brussel opmerkelijke gebouwen. Dit jaar nodigen we niet alleen gebouwbeheerders maar ook ontwerpbureaus uit om hun deuren te openen. Ook de toekomstige generatie ontwerpers mocht voor ons niet ontbreken. Daarom droegen we dit jaar de selectie over aan enthousiaste master- en doctoraatstudenten architectuur en stedenbouw. Iedere provincie heeft een boeiende lijst gebouwen en bureaus om te ontdekken. Daarnaast organiseren we tal van extra activiteiten die de beleving van architectuur versterken. 

  • Datum: Zondag 10 september
  • Tijdstip: 10u tot 18u
  • Locatie: Verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel (geef je voorkeur door!)


Slotfeest
Met een schitterend slotfeest nodigen we iedereen voor een laatste keer uit om architectuur in al haar gedaantes te beleven. We palmen deSingel in met workshops, muziek- en theatervoorstellingen en een expo over Linkeroever. De kunstenaars van Time Circus bemannen het Landschip op het plein voor deSingel en de tuinen zijn gevuld met muziek, eten en drinken.

  • Datum: Zondag 17 september
  • Tijdstip: 10u tot 18u
  • Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen


Geïnteresseerd?
Vul het inschrijvingsformulier in en zet mee je schouders onder het eerste Festival van de architectuur in Vlaanderen! Je kan je voorkeur doorgeven voor een activiteit, locatie en tijdstip. Het Vlaams Architectuurinstituut voorziet een passe partout die je toegang geeft tot alle activiteiten van het Festival en betaalt je verplaatsingskosten.

Meer info
03 242 89 70 of rosan.meijer@vai.be
www.festivalvandearchitectuur.be


 

Trefwoorden: 

Corporate sponsors

RG Tegel

Structural sponsors

AG Real Estate

Cultural partners