Laureaten Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2016 bekend

Op vrijdag 25 november zijn in het Atelier Bouwmeester in Brussel de laureaten bekendgemaakt van de Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2016.

De prijs gaat naar de stad Diksmuide voor de renovatie van het stadhuis en de dienst toerisme (door ONO architectuur & Callebout architecten), naar de Provincie West-Vlaanderen voor het Zwin Natuur Park (door COUSSÉE & GORIS architecten / Gafpa) , en naar de gemeente Avelgem voor de artistieke transformatie van de kerk van Bossuit (door Ellen Harvey, Sileghem & Partners). De drie projecten tonen aan hoe je als publiek opdrachtgever op een uitzonderlijke manier kan omgaan met complexe processen, en hoe een uitgesproken visie daarbij hand in hand gaat met ontwerpende creativiteit.

Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap
De prijs erkent publieke en semipublieke bouwheren die door hun aanpak en zin voor vernieuwing tonen dat ze kwaliteit vooropstellen. Wat voorheen de ‘Prijs Bouwheer’ en ‘Prijs Bouwmeester’ was, wordt voor de negende keer uitgereikt. Met deze prijs wil de Vlaams Bouwmeester vooral een ambitieus stedenbouwkundig en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen en de aandacht richten op de bouwheer en het voorbeeldig traject dat die heeft doorlopen.

Editie 2016
Voor de ‘Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2016’ konden projecten worden ingediend in de categorieën ‘Masterplan’, ‘Architectuur’ en ‘Kunst in opdracht’. Een deskundige jury, bestaande uit Oana Bogdan (BOGDAN & VAN BROECK), voorzitter Thérèse Legierse (De Nieuwe Opdrachtgevers), Marc Martens (bureau voor architectuur & planning) en Philippe Van Wesenbeeck (Stad Gent), beoordeelde 23 inzendingen op hun opdrachtformulering, procesverloop en eindresultaat. De jury stelde een shortlist op, bezocht gezamenlijk de realisaties en duidde uiteindelijk drie laureaten aan. De genomineerden krijgen een studiereis naar Kopenhagen aangeboden in het najaar van 2017.

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub