Marie-José Van Hee architecten genomineerd voor Abe Bonnemaprijs 2013

woning Zuidzande, Marie-José Van Hee architecten © David Grandorge

Woning Zuidzande (NL) is een van de vijf genomineerden voor de Abe Bonnemaprijs; uit alle inzendingen zijn vijf gebouwen geselecteerd die naar het oordeel van de jury van een uitzonderlijke architectonische kwaliteit getuigen. De projecten inspireren volgens de jury de toekomstige generaties en strekken tot voorbeeld. Deze nieuwe architectuurprijs is een initiatief van de Abe Bonnema Stichting
De woning in de Zeeuwse polder werd ontworpen door Marie-José Van Hee en uitgevoerd in samenwerking met projectarchitect Sam De Vocht. Lees meer over het project in onze gebouwendatabank.

Via deze voorname, nieuwe architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. De Abe Bonnema Architectuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op 11 oktober 2013 in het pas geopende Fries Museum te Leeuwarden. Meer info over de andere genomineerden vindt u op de website van de Abe Bonnemaprijs.

 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub