NAi, Premsela en Virtueel Platform gaan samen verder onder de naam ‘Het Nieuwe Instituut'

De fuserende organisaties, Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur, gaan vanaf 1 januari 2013 samen verder onder de naam ‘Het Nieuwe Instituut, voor architectuur, design en e-cultuur’. De nieuwe organisatie behoudt de huidige sterke merken, die zichtbaar blijven. De activiteiten op het gebied van architectuur, design, mode en e-cultuur worden voortgezet, met als afzender Het Nieuwe Instituut.

Het Nieuwe Instituut versterkt de wisselwerking tussen de drie disciplines. Het onderzoekt de betekenis van architectuur, design en e-cultuur voor de maatschappij en faciliteert de dialoog tussen de ontwerpdisciplines en de samenleving. Daarnaast beheert en ontsluit het erfgoed, verzorgt het een platformfunctie voor de drie disciplines, organiseert het een internationaal programma, heeft het een educatieve taak, entameert en stimuleert het onderzoek en programmeert het een wereldvermaard museum.

Het Nieuwe Instituut wordt gevestigd in Rotterdam, Museumpark 25, in het gebouw van het NAi. In het beleidsplan Creativiteit als Noodzaak, is het beleid voor de periode 2013-2016 nader uitgewerkt. Guus Beumer is de directeur van Het Nieuwe Instituut.

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners