Oproep / IABR–Atelier Rotterdam

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) lanceert een oproep voor architecten met kennis van de ontwerpopgave van duurzame gebouwen en ervaring met de zoektocht naar nieuwe architecturale typologieën en hun gebruik in relatie tot hun directe omgeving. Aan architecten die willen onderzoeken hoe concrete ruimtelijke oplossingen optimaal kunnen bijdragen aan een geslaagde energietransitie.

Het IABR–Atelier Rotterdam onderzoekt en test de komende drie jaar hoe de energietransitie een drijver kan zijn voor een fysiek en sociaal-maatschappelijk veerkrachtig Rotterdam. Eén van de onderzoeksvragen is welke nieuwe gebouwtypologieën – van nieuwbouw tot renovatie, van wonen tot werken – bijdragen aan de energietransitie en tegelijkertijd kwaliteit toevoegen aan het gebruik van het gebouw en de directe omgeving.

Deze oproep is gericht aan architecten met kennis van de ontwerpopgave van duurzame gebouwen en ervaring met de zoektocht naar nieuwe architecturale typologieën en hun gebruik in relatie tot hun directe omgeving. Aan architecten die willen onderzoeken hoe concrete ruimtelijke oplossingen optimaal kunnen bijdragen aan een geslaagde energietransitie.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie over de oproep en het selectieproces. Reageren kan tot 19 december 2017, 14.00 uur.

IABR–Atelier Rotterdam is een samenwerking van de IABR, de gemeente Rotterdam (Stadsontwikkeling en Resilient Rotterdam) en het Havenbedrijf Rotterdam en is onderdeel van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK. Ateliermeester is Joachim Declerck, één van de curatoren van IABR–2018+2020.

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub