'ParkLife - Toekomst van de Stad' wint Algemene Cultuurprijs Tienen

Architectenbureau AST 77 uit Tienen mocht met het project 'ParkLife - Toekomst van de Stad' de Algemene Cultuurprijs Tienen in ontvangst nemen. ParkLife is een ruimtelijk en sociaal participatietraject, i.s.m. opgewekTienen en Riso Vlaams Brabant.

Sinds 2014 slaat ParkLife in augustus zijn tenten op in het stadspark van Tienen. Meer dan 60 verenigingen, burgerinitiatieven, stadsdiensten, organisaties, handelaars, ondernemers, muzikanten en kunstenaars toveren het groene hart van de stad om tot een creatieve ontmoetingsplek.

Vier stedelijke thema’s worden naar voren geschoven:
• De sociale stad – aandacht voor de verschillende groepen in de stad
• De ruimtelijke stad – aandacht voor de kwaliteit van de buitenruimte
• De ecologische stad – aandacht voor groen, natuur, voedsel,…
• De creatieve stad – aandacht voor kunst en cultuur

Nieuw in de editie van 2015 was de focus op de ‘Toekomst van de Stad’. Hoe ziet de ideale stad er uit? Op welke manier willen we samen in de stad leven? En hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de rijkdom aan planten en dieren beschermen? Om op deze vragen een antwoord te zoeken en in dialoog te gaan met bezoekers en experts werd het StadsForum gecreëerd, een ontmoetings-, creatie- en debatruimte in de vorm van een buitenkamer.

Burgerbeweging opgewekTienen vzw, het architecten- en ingenieursbureau AST 77 bvba en RISO Vlaams-Brabant vzw reageren blij met deze erkenning vanwege de socio-culturele verenigingen. Deze waardering ‘van onderuit’ daagt de initiatiefnemers uit om verder vorm te geven aan het participatietraject. Begin 2016 maken ze bekend voor welke formule er wordt gekozen.

Architect: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners