Vacature | Consulent architectuur en bouwbedrijf (voltijds)

Vlaams Architectuurinstituut

Het Vlaams Architectuurinstituut (www.vai.be) is het sectorinstituut voor architectuur. We maken het publiek attent op het belang van een goed ontworpen leefomgeving, stimuleren het maatschappelijke debat over het ontwerp van gebouwen/steden en verspreiden kennis over architectuur. Sinds 1 januari 2018 beheert het Vlaams Architectuurinstituut een zeer rijke collectie architectuurarchieven en een architectuurbibliotheek die voortdurend aangroeien. De collectie slaat een brug tussen heden, verleden en toekomst van architectuur. 

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) bouwt een dienstverlenende rol uit rond architecturaal en vormgevingserfgoed. Het VAi ondersteunt op die manier iedereen die cultureel erfgoed van architectuur, bouwbedrijf en vormgeving beheert, ontsluit of valoriseert. Om deze dienstverlenende rol verder te ontwikkelen, is het VAi op zoek naar een consulent architectuur- en bouwbedrijf.

Taakomschrijving

Als consulent architectuur- en bouwbedrijf implementeer je in overleg met het team en de directie de strategische lijnen waarop de dienstverlenende rol zich zal ontwikkelen en werk je mee aan de uitvoering van dit beleid. Je spoort cultureel erfgoed van architectuur en bouwbedrijf op, registreert dit en geeft advies om het erfgoed te beheren, ontsluiten en valoriseren. Je werkt als projectleider mee aan valorisatieprojecten, zoals publicaties en tentoonstellingen. Als deskundige cultureel erfgoed van architectuur en bouwbedrijf stel je je expertise ter beschikking van het brede (erfgoed)veld en representeer je het VAi op publieks- of sectormomenten.

Je profiel

 • Je bent houder van een masterdiploma geschiedenis, kunstwetenschappen, architectuur, monumentenzorg of aanverwanten of je kunt gelijkwaardige expertise aantonen door professionele ervaring
 • Affiniteit met en kennis van architectuur(geschiedenis) is noodzakelijk
 • Je bent vertrouwd met cultureel erfgoed en archieven
 • Je hebt de vaardigheden van een projectleider: je kunt zelfstandig plannen, organiseren, communiceren, ...
 • Je kunt zowel autonoom als in team werken
 • Je hebt een vlotte pen en kennis van MS Office
 • Je bent taalvaardig en kan je vlot uitdrukken (mondeling en schriftelijk) in het Engels en Nederlands. Kennis van Frans en Duits is een pluspunt


Ons aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur met extralegale voordelen
 • Verloning volgens barema’s PC 329
 • Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding
 • Een boeiende en verrijkende job met een dynamisch en cultureel werkkader


Hoe solliciteren?

Stuur voor 15 mei 2019 jouw cv met een motivatiebrief van maximum 1 pagina per mail naar info@vai.be ter attentie van Sofie De Caigny. Voor verdere inlichtingen kan je ons contacteren op 03 242 89 70 of via mail (info@vai.be).

Het Vlaams Architectuurinstituut staat open voor de inzet en het talent van iedereen.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners