Workshop geeft nieuwe kijk op bouwen met aarde

Van 1 tot 5 april nemen dertig universiteitsstudenten en achttien professionelen (architecten, aannemers, ingenieurs...) deel aan een workshop in CIVA rond bouwen met aarde.

De workshop, een initiatief van de Faculteit Architectuur van de ULB / La Cambre en CIVA i.s.m. BC architects & studies, leert studenten en professionele bouwen met lokale aarde. De prototypes die hieruit voorkomen zullen te zien zijn in de tentoonstelling The act of building. BC architects & studies (26 april t/m 2 juni).

The act of building
In de tentoonstelling The act of building presenteren het CIVA en het Vlaams Architectuurinstituut het werkveld van BC architects & studies. Ze toont aan de hand van gereedschap, bouwmodellen, films en foto’s vier processen die leiden tot vier architecturale uitkomsten.Samen met de expo stellen de architecten hen gelijknamige boek The act of building voor dat de verhalen vertelt achter vier significante projecten en dieper ingaat op de nieuwe rol van de architect. BC materials toont het resultaat van circulaire productie van bouwmaterialen uit aarde, opgegraven op Brusselse werven. De objecten die hieruit voorkomen zijn te koop via een nieuw opgerichte coöperatie. Lees meer

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub