vai logo

Om de architectenbureaus nog wat respijt te geven, wordt de deadline voor het indienen van projecten voor het Architecturboek Vlaanderen met één week uitgesteld. Lees hier alles over de oproep.

In 2020 publiceert het Vlaams Architectuurinstituut de nieuwste editie van het tweejaarlijkse Architectuurboek Vlaanderen. Editie 2020 wordt de veertiende in deze reeks publicaties. We brengen de architectuurproductie in Vlaanderen en Brussel onder de aandacht, maar ook projecten van architecten uit Vlaanderen en Brussel in de wereld.

Jouw project in Architectuurboek Vlaanderen N°14? Laad hier jouw project(en) op.


Lancering architectuurpodcast Windoog

Op donderdag 7 maart vindt de lancering van Windoog plaats in Het Nieuwe Instituut.

Windoog. Een podcast over architectuur

Lees verder
Lezing | Bouwmeesters Braem en Stynen in dialoog

Tijdens de Nacht van de geschiedenis op 19 maart geven experts Jo Braeken en Dirk Laureys een bevattelijke inkijk in het oeuvre van Léon Stynen en Renaat Braem. Ze laten de visies van deze Antwerpse meesters met elkaar in dialoog gaan.

Lees verder
Project | Naar een blauwdruk voor een architectuurcollectie Vlaanderen

Met het project Naar een blauwdruk voor een architectuurcollectie Vlaanderen richt het Vlaams Architectuurinstituut zich gedurende twee jaar op het waarderen van architectuurarchieven.

Lees verder
Lezing | Kersten Geers en Christoph Grafe in UAA, Keulen

Op 20 maart geven Kersten Geers en Christoph Grafe in de lezingenreeks Ex Libris een lezing in UAA - Ungers Archiv für Architekturwissenschaft in Keulen.

Lees verder
Euregionale Architectuurprijs 2018-winnaar Yves Dupont aan de slag bij Peter Zumthor

De winnaar van de Euregionale Architectuurprijs 2018, Yves Dupont, gaat aan de slag in het atelier van Peter Zumthor.

Lees verder
Jo Crepain Prijzen 2019 zoekt opnieuw naar straffe architect-ondernemers

Met de Jo Crepain Prijzen bekroont NAV al sinds 2013 architect-ondernemers die professionaliteit en innovatie koppelen aan engagement voor de maatschappij en de eigen sector.

Lees verder
Ideeënwedstrijd | Architecture: Future of Past

Because Architecture Matters (BAM) organiseert een ideeënwedstrijd voor architectuurstudenten en jonge afgestudeerden wereldwijd die parallel loopt met de architectuurwedstrijd voor de transformatie van de Chambre de notaires de Paris.

Lees verder
Vorming | Orde in je documenten (2019)

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert samen met andere partners uit de culturele archiefwereld, een vorming voor bedrijven en vzw's over het opstellen en gebruiken van digitale mappenstructuren.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors