vai logo

Dogma neemt de minimumwoning onder de loep

Naar aanleiding van de tentoonsteling Rooms geeft architectenbureau Dogma op 2 april een lezing over de geschiedenis van de minimumwoning. Van de middeleeuwse kloostercel tot het negentiende eeuwse Amerikaanse residentiële hotel, en van de Dom-Kommuna (gemeenschappelijke appartementen) uit het Sovjet-tijdperk tot hedendaagse collectieve woningbouw. In de lezing Loveless: the architecture of the minimum dwelling behandelt Dogma de ideeën achter deze projecten.

Dinsdag 2 april 2019 | 20u | deSingel / Vlaams Architectuurinstituut
Info en tickets


Unieke publicaties vergezellen expo's De Verdwenen Stad en Dogma-Rooms

Afgelopen dinsdag opende het Vlaams Architectuuinstituut twee nieuwe expo's: De Verdwenen Stad en Dogma - Rooms. In het kielzog van beide tentoonstellingen verschijnen drie mooie publicaties:


Hou bij je bezoek aan de tentoonstellingen in deSingel dus zeker even halt bij de boekentoog op het expoplein.

Architecten uit Vlaanderen en Brussel in de schijnwerpers tijdens Vlaamse week NRW

Naar aanleiding van de Vlaamse Week in Noordrijn-Westfalen (17 t/m 24 maart) belicht het Vlaams Architectuurinstituut architectuur uit Vlaanderen en Brussel met een tentoonstelling en een studiedag.

Samen met A+ Architecture in Belgium presenteren we ACROSS, een tentoonstelling in het Siza Pavillon in Raketenstation Hombroich over het werk van een jonge generatie Belgische architecten. Tijdens de studiedag Encounters in Architecture wisselen architecten, beleidsmakers en academici uit Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen ervaringen en expertises uit over het architectuurbeleid in beide regio's.

ACROSS is gratis te bezoeken van 16 t/m 24 maart in het Raketenstation van de Stiftung Insel Hombroich.

Lezing | Rotor - Mottainai

Archipel organiseert op 21 maart een lezing door Lionel Devlieger van Rotor.

Lees verder
Lezing | Daniel Rosbottom: Hybrid Entities

Op 21 maart organiseert de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen een lezing door Daniel Rosbottom.

Lees verder
Tentoonstelling | De Blik van Bruegel: reconstructie van het landschap

De gemeente Dilbeek organiseert een openluchttentoonstelling met vijftien interventies van kunstenaars, designers en architecten, in het landschap dat Bruegel inspireerde.

Lees verder
Tentoonstelling | Transportable - Luc Deleu&T.O.P. office

De tentoonstelling 'transportable' toont overwegend nieuw werk van Luc Deleu&T.O.P. office waarin vanaf het einde van de jaren zestig de continuïteit wordt doorgetrokken van een architecturaal denken op wereldschaal.

Lees verder
Tentoonstelling | Alternative Histories (Londen)

For the exhibition Alternative Histories, the Architecture Foundation, Drawing Matter and Veldwerk invited over 80 architectural firms, including many Belgian offices, to elaborate a new model based on a design drawing from the Drawing Matter collection.

Lees verder
Vacature | projectmedewerker collectieregistratie (voltijds)

Het Vlaams Architectuurinstituut is op zoek naar een projectmedewerker collectieregistratie in het kader van het project Persistent Architecture.

Lees verder
Studienamiddag | Collectieve woonvormen

Op 4 april organiseren HoGent en Die Keure een studienamiddag over collectieve woonvormen.  

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Facebook meer activiteiten

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors