vai logo

The act of building toont essentie van circulair bouwen

Op donderdag 25 april openen CIVA en het Vlaams Architectuurinstituut de tentoonstelling The act of building. BC architects & studies & materials. Nadat ze hun werk presenteerden op de architectuurbiënnale van Venetië in 2018 geeft het Brusselse bureau nu in eigen land een inkijk in hun unieke werkveld. Aan de hand van gereedschap, bouwmodellen, films en foto’s tonen de architecten hun unieke visie op het bouwproces.
Lees meer

Ben je er graag bij? Kom dan op 25 april om 18u30 naar CIVA (Kluisstraat 55 in Brussel). 


ACROSS | Ouest: Minnaars van de architectuur presenteren hun werk

Het Brusselse bureau Ouest neemt op 30 april de tweede lezing uit de ACROSS-reeks voor zijn rekening. De jonge wolven worden ingeleid door architect Alexander Dierendonck (dierendonckblancke architecten). Met projecten als het Vlaams Fonds voor de Letteren in Antwerpen en Project Z (Zinneke) in Brussel bleef Ouest niet onopgemerkt. Project Z sleepte in 2017 zelfs de be.exemplary-prijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de wacht.

ACROSS geeft een forum aan jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens. 

Bovenbouw Architectuur nodigt uit: Matteo Ghidoni en Oliver Lütjens 

In het kielzog van de tentoonstelling Bovenbouw Architectuur. The House of the Explorer nodigt architect Dirk Somers twee internationale architecten uit van wie het oeuvre sterke parallellen vertoont met dat van Bovenbouw Architectuur. Net als bij het Antwerpse bureau spelen historische referenties een grote rol in de projecten van Matteo Ghidoni en Oliver Lütjens. 

Lezing | Vladimir Ivaneanu

Naar aanleiding van de tentoonstelling De verdwenen stad nodigt curator Malgorzata Maria Olchowska kunstenaar Vladimir Ivaneanu uit om op 13 mei een lezing te geven over de relatie tussen grafiek en architectuur. 

Lees verder
Architectuurdag op MOOOV filmfestival

Op 26 april organiseren AR-TUR en MOOOV een namiddag vol film en architectuur tijdens het MOOOV filmfestival in Turnhout. Laat je verrassen door verhalen over gebouwen en hun ontwerpers.

Lees verder
Project 'Persistent Architecture' van start

Met het project Persistent Architecture maakt het Vlaams Architectuurinstituut in 2019 en 2020 een inhaalbeweging in de registratie van de oudste archieven in zijn collectie, waaronder het archief van Engetrim en het archief van Frans en Jozef Baeckelmans en Karel Toen.

Lees verder
Sofa Talk met Kristiaan Borret

Op 26 april is Brussels stadsbouwmeester Kristiaan Borret te gast in Kanal-Centre Pompidou in de reeks Sofa Talks, opgezet door Gideon Boie en Lieven De Cauter.

Lees verder
Lezing | Baukuh

A+ en Bozar organiseren op 7 mei een lezing door het Italiaanse architectenbureau Baukuh.

Lees verder
Henry van de Velde: The Artist as Designer

Deze Engelstalige publicatie, geschreven door grafisch vormgever en schrijver Richard Hollis, is rijkelijk geïllustreerd met meer dan 400 afbeeldingen.

Lees verder
Lezing | Greetings from Warsaw - SZCZ

Recyclart organiseert op 8 mei een lezing door architect Jakub Szczesny van de Poolse studio SZCZ.

Lees verder
Tentoonstelling | Een Huis voor de Geest: Architectuur van Dom Hans van der Laan & Jan de Jong

Vanaf 17 mei kan je op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen (Nederland) de tentoonstelling Een Huis voor de Geest bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong.

Lees verder
2 vacatures bij het Vlaams Architectuurinstituut

Het Vlaams Architectuurinstituut is op zoek naar een Consulent architectuur en bouwbedrijf (voltijds) en een Bibliothecaris en Leeszaalmedewerker (voltijds). Solliciteren voor 15 mei 2019.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Facebook meer activiteiten

Architectuurnieuws Beleid

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors