vai logo

Léon Stynen op London Festival of Architecture 2019

Na het uiterst succesvolle Stynen-jaar in 2018 maakt de architectuur van de Belgische architect Léon Stynen zijn intrede in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens het London Festival of Architecture in juni 2019 kan je naar Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990) in de Silver Building, een voormalige brouwerij van de Ierse architecten Munce & Kennedy. Met een tentoonstelling, installatie en rondleiding laat het Vlaams Architectuurinstituut de internationale bezoekers kennis maken met Stynens brutalisme en zijn bijzondere aandacht voor de menselijke schaal. Lees meer

 • Tentoonstelling
  Van 6 tot en met 30 juni 2019, Silver Building Londen
  Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. De Algemene Afvaardiging  van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk & de Dienst Culturele Diplomatie van het Departement Buitenlandse Zaken
   
 • Opening en panelgesprek
  6 juni 2019 van 19u15 tot 23u00, Silver Building Londen
  Tijdens de opening duiden de curatoren het oeuvre van Stynen en vindt er een gesprek plaats over de toekomst van naoorlogs modernisme in België en het Verenigd Koninkrijk.
   
 • Rondleiding
  6 juni 2019 van 19u15 tot 20u00, Silver Building Londen
  Nina Serulus en Bart Tritsmans, curatoren bij het Vlaams Architectuurinstituut, geven een rondleiding in de tentoonstelling.


Kom alles te weten over het London Festival of Architecture 2019 en The Silver Building


Vladimir Ivaneanu over de representatieve kracht van grafiek

Kunstenaar Vladimir Ivaneanu dompelt je op 13 mei onder in een wereld waar architectuur en grafiek hand in hand gaan. Ivaneanu staat in deze lezing stil bij de manier waarop architecten en theoretici door de eeuwen heen grafiek gebruikten als hét medium om hun ideeën over ruimtelijkheid bekend te maken.
Lees meer

De lezing vindt plaats naar aanleiding van de tentoonstelling De verdwenen stad waarin architect-graficus Malgorzata Maria Olchowska onderzoekt hoe we een stad in verandering kunnen archiveren.

13 mei om 20u in deSingel. Info en tickets op desingel.be

Lütjens: 'individueel gebouw maakt niet langer deel uit van stedelijke logica'

Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) nodigt architecten Oliver Lütjens en Thomas Padmanabha (Lütjens Padmanabhan Architekten) uit voor een lezing op 16 mei. Lütjens en Padmanabhan stellen vast dat het indelen van steden in agglomeraties heeft geleid tot een ommekeer in de relatie tussen gebouwen en hun omgeving. Een individueel gebouw maakt daardoor niet langer deel uit van de stedelijke logica. Lees meer

Combineer de lezing met een bezoek aan de expo Bovenbouw Architectuur. The House of the Explorer.

16 mei om 20u in deSingel. Info en tickets op desingel.be

Vacature | Medewerker logistieke en administratieve ondersteuning publicaties (deeltijds)

Het Vlaams Architectuursintituut is op zoek naar een medewerker logistieke en administratieve ondersteuning publicaties (deeltijds). Solliciteren voor 3 juni 2019.

Lees verder
Nominaties Jo Crepain Prijzen 2019 bekend

Op een kleine maand voor de uitreiking van de Jo Crepain Prijzen maakt organisator NAV de nominaties bekend.

Lees verder
Seminarie | Camping or Colonising?

Op 13 mei organiseert de onderzoekscel 'All City/All Land', deel van de onderzoeksgroep 'Urban Projects, Collective Spaces and Local Identities' van de faculteit Architectuur KU Leuven, het seminarie 'Camping or Colonising?'

Lees verder
Lezingavond | Verduurzamen van woonwijken

Op 14 mei organiseert Ar-Tur de lezingavond Verduurzamen van woonwijken, waarbij diverse inspirerende voorbeeldprojecten aan bod komen. De avond kadert in het Kempenlab Wijkrenovatie.

Lees verder
Lezing | The Presence of Absence - Florian Busch

Archipel organiseert op 20 mei een lezing door de Duitse architect Florian Busch over Tokyo en over eigen werk.

Lees verder
Symposium | Enabling human functioning in a health and socio-cultural perspective

Op 28 mei organiseren de faculteiten 'Architectuur en kunst' en 'Rehabilitatiewetenschappen' van UHasselt samen het symposium 'Enabling human functioning in a health and socio-cultural perspective'.

Lees verder
Lezing | Make-over KMSKA - KAAN Architecten

Amarant en Archipel organiseren op 13 juni een lezing over de renovatie in het KMSKA. Het architectenbureau KAAN Architecten geeft uitleg over het masterplan en de verbouwingen.

Lees verder
Precarious Pavilions #4: NO PEAKS - Pieterjan Ginckels

Hoe kunnen we binnen een onstabiele wereld nadenken over architectuur - de creatie van ruimte? Hoe kan de notie van ‘precariteit’ (of bestaansonzekerheid) onze manier van denken beïnvloeden en onze manier van leven veranderen?

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors