vai logo

Closing Party | Architectuurseizoen 2018-2019

Op 13 juni sluit het Vlaams Architectuurinstituut zijn drie lopende tentoonstellingen, Bovenbouw Architectuur. The House of the ExplorerDe Verdwenen stad en Dogma - Rooms, feestelijk af met een finissage. Kom om 17u30 naar deSingel en hef samen met de architecten, curatoren en de vele andere betrokkenen het glas op het voorbije én het volgende architectuurseizoen. 

Kom hier alles te weten over het programma en schrijf je in!


Festival van de architectuur voorgesteld aan de pers

Verbind de stad! Architectuur heeft niet alleen de kracht om gebouwen en functies te verbinden, maar ook om mensen dichter bij elkaar te brengen. Dat is het uitgangspunt van het tweede Festival van de architectuur (F/a), dat vorige week werd gelanceerd in de Vooruit in het bijzijn van onder meer Minister van cultuur Sven Gatz en partners. Van 21 tot 27 september slaat het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) de handen in elkaar met de Gentse stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele en Kunstencentrum Vooruit. Lees meer

Kom alles te weten op festivalvandearchitectuur.be 
of volg #festivalvandearchitectuur

20 jaar bouwmeester: wat brengt de toekomst?

Team Vlaams Bouwmeester organiseert op 11 juni een gespreksavond over de rol en toekomst van de Vlaams Bouwmeester. Het debat geeft de aftrap voor een publieksprogramma naar aanleiding van 20 jaar bouwmeesterschap. Samen met Véronique Patteeuw gaat Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in gesprek met Sofie De Caigny (directeur Vlaams Architectuurinstituut), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur), Véronique Claessens (directeur Ruimtelijke Ontwikkeling, stad Genk) en Michiel Dehaene (hoofddocent Stedenbouw UGent.

Neem deel aan deze gedachtewisseling en bepaal mee de agenda voor het bouwmeesterschap van de toekomst!

Vijf ontwerpteams in de running voor nieuw M HKA

Deze week maakte minister Sven Gatz de vijf ontwerpteams bekend die een voorstel mogen uitwerken voor het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA) in Antwerpen.

Lees verder
Lezing | Léon Fux, een modernistisch architect in Antwerpen onthuld

Historici Lara Schrijver en Caterina Verdickt geven op 23 mei een unieke inkijk in het oeuvre van Joodse modernistische architecten in Antwerpen. Aanleiding is het recent ontdekte archief van architect Léon Fux.

Lees verder
Expo en publicatie | Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958

In de expo 'Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958' vertelt curator Marc Dubois het verhaal over de vernieling van Oostende tijdens WO II en de wederopbouw in de periode tussen 1944 en 1958.

Lees verder
Opening en panelgesprek | The Future of the Other Modern

Op 6 juni organiseert het Vlaams Architectuurinstituut het panelgesprek The Future of the Other Modern naar aanleiding van de tentoonstelling Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990) in Londen.

Lees verder
Expo | Collateral - Wim Goes & Willem Cole

Nog tot 7 juli loopt in Casa Argentaurum de tentoonstelling 'Collateral' met werk van Wim Goes Architectuur en Willem Cole.

Lees verder
Oproep | Architecture Lab - Horst

Horst is op zoek naar creatievelingen die willen meewerken aan de Horst Labs, waaronder het Architecture Lab. Aanmelden kan tot 29 mei.

Lees verder
Lezing en panelgesprek | Brenda Torpy - Community Land Trusts: een mogelijk antwoord op de wooncrisis?

Op 4 juni komt Brenda Torpy, de directrice van de Champlain Housing Trust te Burlington, de grootste Community Land Trust van de Verenigde Staten, naar Leuven voor een lezing.

Lees verder
Oproep | Ideeënwedstrijd voor Universiteiten en Hogescholen - Golden Generation Arena

De KBVB en de Memorial Van Damme roepen professoren en docenten van faculteiten architectuur en ingenieurswetenschappen op voor een eerste briefing over de ideeënwedstrijd voor de Golden Generation Arena op 6 juni. Inschrijven tot 30 mei.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors