vai logo

Closing Party zet feestelijk punt achter architectuurseizoen

Kom op 13 juni naar de Closing Party van het Vlaams Architectuurinstituut en hef samen met de architecten, curatoren en de vele andere betrokkenen het glas op het voorbije én het volgende architectuurseizoen. Naast een inhoudelijk programma krijg je de kans om voor de laatste keer een bezoek te brengen aan de tentoonstellingen Bovenbouw Architectuur. The House of the ExplorerDe Verdwenen stad en Dogma - Rooms.

Ontdek het programma en schrijf je in!

Léon Stynen verovert Londen met expo en installatie

Na het uiterst succesvolle Stynen-jaar in 2018 maakt de architectuur van de Belgische architect Léon Stynen zijn intrede in het Verenigd Koninkrijk. Als onderdeel van het London Festival of Architecture presenteert het Vlaams Architectuurinstituut de tentoonstelling Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990) in de iconische Silver Building. 

De tentoonstelling en de installatie zijn nog tot 30 juni te bewonderen. Op 6 juni opent de tentoonstelling met een vernissage en een rondleiding. Lees meer

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen | Oproep naar geinteresseerde meters en peters

Het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen zijn voor de Meesterproef 2019 Sociaal Wonen op zoek naar gemotiveerde ‘peters en meters’ die ervaring hebben met sociale huisvesting en het begeleiden van jonge ontwerpers.

Lees verder
Belgische architecten op shortlist European Award for Architectural Heritage Intervention AADIPA

Op de shortlist van de vierde editie van de European Award for Architectural Heritage Intervention AADIPA prijken o.m. Bovenbouw Architectuur i.s.m. Barbara Van Der Wee Architects, en 51N4E.

Lees verder
Tentoonstelling | Studio M HKA

Naar aanleiding van de ontwerpwedstrijd voor een nieuw M HKA (Open Oproep 3702) presenteren de masterstudenten architectuur van de KU Leuven 19 ontwerpmatige beschouwingen op ‘architectuur voor kunst’.

Lees verder
Publicatie | De Blik van Bruegel. Reconstructie van het landschap

Het boek 'De Blik van Bruegel. Reconstructie van het landschap' toont het resultaat van een openluchttentoonstelling waarin vijftien kunstenaars, designers en architecten een spoor trekken door het landschap dat Bruegel heeft geïnspireerd.

Lees verder
Architectuuruitstap | Kasterlee

Op donderdag 20 juni neemt AR-TUR je mee op architectuuruitstap in Kasterlee. Dierendonckblancke architecten geeft een rondleiding in het Ontmoetingscentrum en vertelt over het masterplan voor de dorpskern.

Lees verder
Tentoonstelling | Kindvriendelijke stapelbouwomgevingen

In de expo 'Kindvriendelijke stapelbouwomgevingen' kan je de resultaten zien van het BLOK-onderzoek over de Betekenisgeving, Leefbaarheid en Ontplooiingskansen van Kinderen en tieners in stapelbouwomgevingen.

Lees verder
Expo en publicatie | Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958

In de expo 'Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958' vertelt curator Marc Dubois het verhaal over de vernieling van Oostende tijdens WO II en de wederopbouw in de periode tussen 1944 en 1958.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

Architectuurnieuws Beleid

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors