vai logo

Neem deel aan workshop BC architects en druk stempel op expo Case Design

In augustus organiseert het Vlaams Architectuurinstituut samen met het Indiase Case Design en het Brusselse BC architects & studies twee workshops van elk vijf intense dagen. De ontwerp- en bouwoefening focust op de geramde aardetechniek. Samen met BC en Case Design ontwikkelen de deelnemers de bouwstenen die gebruikt zullen worden voor het Vredespaviljoen, een project van Case Design in India. De resultaten van de workshops kan je bewonderen in de tentoonstelling Case Design. The Craft of Collaboration die op 16 oktober opent in deSingel.

Kom hier alles te weten over het programma en de inschrijvingsvoorwaarden.


Expo Stynen blikvanger op Londen Festival of Architecture

Vorige week opende in de Londense Silver Building Brutalism on a Human Scale. Post-war Architecture by Léon Stynen (1899-1990). Met deze tentoonstelling focust het Vlaams Architectuurinstituut op de naoorlogse architectuur van de Belgische architect Léon Stynen. Volgens het Londen Festival of Architecture is het een van de highlights van editie 2019. Lees meer

Bekijk hier de beelden van de tentoonstelling. 

Vrijwilligers gezocht voor Festival van de architectuur 2019

Van 21 tot en met 27 september organiseert het Vlaams Architectuurinstituut de tweede editie van het Festival van de architectuur (F/a). Ben jij gepassioneerd door architectuur, kunst en design en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Voor activiteiten als Dominoes (foto), de Dag van de architectuur en het Slotfeest zoeken we nog vrijwilligers.

Bekijk hier alle activiteiten en schrijf je in!

Stad Gent zoekt lokaal architectuurtalent

De stadsbouwmeester Gent en de Stad Gent willen beloftevolle architecten met een lokale Gentse binding aan een eerste ontwerpopdracht voor de stad helpen.

Lees verder
Stramien, Polo Architects, DMOA en B-ILD bekroond met Jo Crepain Prijzen 2019

Op 6 juni heeft NAV de winnaars van de Jo Crepain Prijzen 2019 bekendgemaakt.

Lees verder
Bouwatelier l PeriFeria Lab

Van 20 tot 25 augustus verwelkomt City3 architectuurstudenten en jonge professionelen om samen met architect en ontwerper Alexis Deconinck het basiskamp en de scenografie voor de 4de editie van het PeriFeria Festival te realiseren.

Lees verder
Summer School | Visualizing the Architecture Competition as ‘Contact Zone’

Studenten kunnen zich aanmelden voor een internationale summer school georganiseerd door ETH Zürich - Chair of the History and Theory of Urban Design (Prof. Tom Avermaete).

Lees verder
Eindejaarstentoonstellingen | The Dean’s Choice en The Dean’s Walk

De Faculteit Architectuur van de KU Leuven organiseert eind juni de eindejaarstentoonstellingen The Dean’s Choice en The Dean’s Walk.

Lees verder
Eindejaarstentoonstelling | EXIT 2019

EXIT bundelt de afstudeerprojecten van de masters van de UHasselt faculteit Architectuur en kunst, van PXL-MAD School of Arts Hasselt en LUCA School of Arts Genk.

Lees verder
Volgende aanvraagronde Projectsubsidies en Beurzen Kunstendecreet

Tegen 15 september kan je als architect opnieuw een projectsubsidie of beurs aanvragen binnen het Kunstendecreet.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors