vai logo

Oproep | Belgisch paviljoen Biennale Architettura 2020

Voor het Belgisch paviljoen op de Biennale Architettura 2020 in Venetië nodigt het Vlaams Architectuurinstituut architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit om een tentoonstellingsconcept te ontwikkelen dat inspeelt op de thematiek van 'het geheugen als ontwerpatelier.'

Kom hier alles te weten over het thema, de beoordelingscommissie en hoe je kan deelnemen.

De deadline voor 'fase 1' is 25 augustus 2019.


Neem deel aan workshop BC architects en druk stempel op expo Case Design

In augustus organiseert het Vlaams Architectuurinstituut samen met het Indiase Case Design en het Brusselse BC architects & studies twee workshops van elk vijf intense dagen. De ontwerp- en bouwoefening focust op de geramde aardetechniek. De resultaten van de workshops kan je vanaf 16 oktober bewonderen in de tentoonstelling Case Design. The Craft of Collaboration.

Kom hier alles te weten over het programma en de inschrijvingsvoorwaarden.

Drie klankbordgroepen buigen zich over de waarde van architectuurarchieven

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert drie klankbordgroepen om te brainstormen over de waarde en de bewaring van drie architectuurarchieven.

De archieven van Christian Kieckens, Jozef Schellekens, bureau Vanhout-Schellekens en B-architecten gelden als testcase.

Deelnemers krijgen de kans om vanuit hun leefwereld of werkgebied aan te geven welke betekenis ze aan een archief toekennen en welke onderdelen voor hen van belang zijn. Lees meer
 

Inschrijvingen Colloquium Festival van de architectuur van start

Op donderdag 26 september verzamelen heel wat inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland voor een boeiende dag vol talks en workshops over het thema 'verbinding' in Kunstencentrum Vooruit.

Lees verder
(c) Crepain Binst Architecture
Gezocht: SketchUp-bestanden!

Het Vlaams Architectuurinstituut onderzoekt archiveringsstrategieën voor het populaire 3D-tekenprogramma SketchUp. Heb jij nog oude of interessante bestanden die we kunnen gebruiken als testcase?

Lees verder
Summerschool | De Architectonische Ruimte in de praktijk. Dom Hans van der Laan’s Plastisch Getal

Op 30 augustus vindt een summerschool plaats in de tentoonstelling 'Een Huis voor de geest. Architectuur van Dom Hans van der Laan & Jan de Jong'.

Lees verder
Panelgesprek en kunstinterventie | Solidariteit in de publieke ruimte

Op zondag 28 juli wijdt Pre-Triënnale Brugge een panelgesprek en kunstinterventie aan solidariteit in de publieke ruimte, waarin het collectief Ruimteveldwerk en het architectenbureau LAVA een bijdrage leveren.

Lees verder
Tentoonstelling | A School of Schools - 4de Istanbul Designbiënnale

Vanaf 28 juni krijg je in C-mine meer dan 100 (inter)nationale ontwerpers te zien in de expo 'A School of Schools' over de relatie tussen design en onderwijs.

Lees verder
Publicatie | Architectuur en telefonie

In het boek Architectuur en telefonie vertelt Marc Dubois aan de hand van archief- en historisch fotomateriaal de evolutie van de telecommunicatie en haar invloed op de gebouwen en de architectuur.

Lees verder

Meer nieuws Volg ons op Instagram Meer activiteiten

Architectuurnieuws Beleid

logo vai Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen

Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.Structural partners

Project sponsors