Arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool © Crepain Binst Architecture
Arteveldehogeschool © Crepain Binst Architecture

Gent heeft met de transparante toren van Crepain Binst Architecture er een nieuwe blikvanger bij. Samen met de robuuste laagbouw, in rood metselwerk, vormt deze toren de nieuwe campus van de Arteveldehogeschool en meteen ook een ontmoetingsplek voor jong en oud.

In het ontwerp van de school werden energiezuinige technieken en onderhoudsvriendelijke materialen van bij de aanvang op hun haalbaarheid getoetst. Principes zoals het hergebruik van regenwater, daglichtafhankelijke verlichting gestuurd door aanwezigheidsdetectie, aansluiting op de stadsverwarming, free-cooling en zongestuurde beweegbare zonwering voor de praktijktoren, werden weerhouden.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2011.

Meer info:
- Meer over architectuur in Gent uit het Dag van de Architectuurtijdschrift 2011.
'Na decennialang investeren in de historische stadskern, werpt Gent zijn tentakels uit naar de rand van de stad. Vandaag waait een frisse architecturale wind door ‘vergeten’ stadsdelen als de Oude Dokken, project ‘Gent Sint-Pieters - Fabiolalaan’ en ‘The Loop’ in Sint-Denijs-Westrem. Volgens Jo Lefebure, architect en hoofd van de Cel Architectuur van de Dienst Monumentenzorg en Architectuur van de Stad Gent, is dit het resultaat van een continue herwaarderingspolitiek die sinds de jaren 1970 nooit is gestopt. Samen met Lefebure kijkt de Dag van de Architectuur naar een stad in volle ontwikkeling.'
- Crepain Binst Architecture.

Architectenbureau: 

Binst Architects

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Voetweg

Nummer: 

66

Postcode: 

9 000

Gemeente: 

Gent

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners