Berging zonder vuurwerk, Ardooie

Berging zonder vuurwerk, Ardooie, de Zondagsdenkers, (c) de Zondagsdenkers
Berging zonder vuurwerk, Ardooie, de Zondagsdenkers, (c) de Zondagsdenkers
Berging zonder vuurwerk, Ardooie, de Zondagsdenkers, (c) de Zondagsdenkers
Berging zonder vuurwerk, Ardooie, de Zondagsdenkers, (c) de Zondagsdenkers
Berging zonder vuurwerk, Ardooie, de Zondagsdenkers, (c) de Zondagsdenkers

Het project van architectenbureau De Zondagsdenkers is gerealiseerd in een bosrijk gebied te Aardooie. Verspreid over het omliggende terrein bevinden zich nog een aantal gebouwen.

Het hoofdvolume is een balk. Deze balk heeft een piramidevormig dak waarvan de afgsneden top niet centraal in het midden ligt. Bovenop de afgsneden top is een kubusvormig volume geplaatst, dat tevens de enige lichtbron van het geheel vormt.
De draagstructuur is van hout, de buitenafwerking van aluminium golfplaten en vanbinnen zijn er onbeschilderde osb-platen op de constructie aan gebracht. De dubbele, en ook enige deur, heeft dezelfde afwerking als de gevel en is naadloos weggewerkt.
Het gebouw doet dienst als opslagplaats. Het beslaat 21 m² en heeft een volume van 55 m³.


Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurtekst van Ingrid Billekens (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Ontwerpers: 

Floris De Bruyn
Philippe De Berlangeer
Bert Heytens
Tiemen Schotsaert

Opdrachtgever: 

anoniem

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Watervalstraat

Nummer: 

37

Postcode: 

8 850

Gemeente: 

Ardooie

Datum ontwerp: 

2007

Datum oplevering: 

2007

Oppervlakte: 

21 m²

Volume: 

55 m³

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub