Bokrijk: De Schuur uit Oorderen, Genk

De Schuur uit Oorderen, Lens°ass architecten, (c) Openluchtmuseum Bokrijk
De Schuur uit Oorderen, Lens°ass architecten, (c) Openluchtmuseum Bokrijk

De Schuur uit Oorderen is in 1965 overgebracht naar Bokrijk om afbraak te voorkomen. Oorderen was een van de polderdorpen die moesten wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. De indrukwekkende schuur werd in samenwerking met architect Bart Lens onlangs gerestaureerd en opnieuw ingevuld. Het ontwerp steunt op een uitgebreid onderzoek van het gebouw en op de geschiedenis van de bewoners.

Dit project werd tentoongesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Architectenbureau: 

Lens°Ass Architecten

Opdrachtgever: 

Provincie Limburg

Taal: 

Nederlands, Engels

Straat: 

Bokrijklaan

Nummer: 

1

Gemeente: 

Genk

Land: 

België

Datum oplevering: 

2013

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners