De Bladwijzer, Genk

De Bladwijzer, Cops Architecten, (c) Philippe van Gelooven

Een samenspel van renovatie en nieuwbouw maken van de verouderde basisschool Sint-Jans een uitgebreide, moderne en duurzame school, de Bladwijzer.

Het schoolproject bestaat uit de renovatie van de verouderde gymnasia op de mijnsite van Waterschei en een nieuwbouw door Cops Architecten. Het nieuwe gebouw is een langgerekt volume met een split-level waardoor het zich inpast in de omgeving. Door verspringingen en verbreding van het gebouw ontstaan er boeiende plekken doorheen het terrein. De klassen en de administratie worden hierin ondergebracht. De gerenoveerde gymnasia worden opgevuld door de hoofdingang, een overdekte speelplaats, een eetzaal en sportzaal.
 

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Architectenbureau: 

Cops Architecten

Opdrachtgever: 

IMVOWa vzw

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Schoolstraat

Nummer: 

2

Gemeente: 

Genk

Land: 

België

Datum oplevering: 

2012

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub