De Nekkerpool

Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin
Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin
Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin
Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin
Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin
Nekkerpool, Mechelen, VerhoevenCS architecture (c) Filip Dujardin

Het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen heeft er een nieuw complex bij: de Nekkerpool. Het nieuwe zwembad, open sinds begin 2013, bestaat uit drie verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad. Daarnaast is er ook gewerkt aan een nieuwe tribune, cafetaria, kinderspeelzaal en onthaalpaviljoen.

Nekkerpool vormt de uitbreiding (7.000 vierkante meter) van het bestaande sportcomplex bij het provinciaal recreatiedomein de Nekker in Mechelen, een 65 hectare groot gebied met veel groen, veel water, een strand, speeltuinen, een aparte speelvijver met waterglijbaan, vlotten, slingertouwen, een uitgebreide in- en outdoor sportaccommodatie enzovoort.

De uitdaging voor de architecten (Buro II & Arch+I) bestond erin om naast het ontwerpen van een modern en duurzaam zwembad deze kans ook aan te grijpen om een nieuwe look te geven aan het recreatiegebied als geheel. Vanuit het hele complex heb je nu bijvoorbeeld een uitzicht op het prachtige groene domein. Het landschap is als het ware geïntegreerd in het ontwerp. Door middel van een grote patio, een verbindende luifel, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters krijgt het omringende landschap een cruciale rol toebedeeld.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Architectenbureau: 

VerhoevenCS architecture
B2Ai

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Spuibeekstraat

Gemeente: 

Mechelen

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub