Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge

Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge, GAFPA, (c) Tim Van de Velde
Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge, GAFPA
Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge, GAFPA
Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge, GAFPA
Herbestemming steenkapperijloods, Gentbrugge, GAFPA, (c) Tim Van de Velde

Een reconversie door GAFPA van een steenkapperijloods in Gentbrugge tot atelierwoning van een beeldhouwer. In deze industriële loods hebben de architecten een woon- en werkvolume ingeschoven, opgetrokken uit hout en glas. De zuidwand van de woning kijkt uit op een tuin die ontstaat door een chirurgische snede uit de bestaande loods. Het betonnen gebinte van de loods heeft een monumentale, ruwe kracht, die als een brutalistische sculptuur de tuin afbakent. De bestaande structuur bepaalt de condities van het wonen.

Deze tekst is gebaseerd op een artikel van Sofie De Caigny, dat werd gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.

Architectenbureau: 

Gafpa

Ontwerpers: 

GAFPA

Opdrachtgever: 

Dhr.&Mvr. Binon – Mijlemans

Taal: 

Nederlands

Straat: 

Leo Tertzweillaan

Nummer: 

52 – 55

Gemeente: 

Gentbrugge

Land: 

België

Datum oplevering: 

2015

Oppervlakte: 

180 m²

Volume: 

486 m³

Totale bouwkost: 

170 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

950 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

De Roover structureel ontwerp

Hoofdaannemers: 

VH bouw
Jonas Binon - Huis Mortier

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub