Herinrichting Rogierplein, Brussel

Herinrichting Rogierplein, Brussel, XDGA
Herinrichting Rogierplein, Brussel, XDGA, (c) Matthias Van Rossen
Herinrichting Rogierplein, Brussel, XDGA

XDGA heeft het geluk gehad om in Brussel een volledig publiek project te kunnen realiseren: het ontwerp voor het Rogierplein. Een ruime patio reikt tot aan de ondergrondse niveaus, en brengt licht tot op de perrons van de verschillende metrolijnen. De connectie tussen de stad en het openbaar vervoer wordt vergemakkelijkt en zichtbaar gemaakt. Een cirkelvormige luifel met een diameter van 64 meter overdekt de patio, net als een grote bushalte en een gedeelte van de Brusselse binnenring.

Deze tekst is gebaseerd op een artikel van Christophe Van Gerrewey, dat werd gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.

Architectenbureau: 

Xaveer De Geyter Architects

Ontwerpers: 

XDGA

Opdrachtgever: 

Gewestelijke overheidsdienst Brussel-Mobiliteit

Straat: 

Rogier plein Brussel

Gemeente: 

Brussel

Land: 

België

Datum oplevering: 

2015

Oppervlakte: 

45 000 m²

Studiebureaus: 

Ney & Partners

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub