Hoekwoning Verzoening, Borgerhout

Hoekwoning Verzoening, Borgerhout, Poot architectuur, (c) Sepp van Dun

Op een hoekperceel van 78 m² dat reeds gedurende 15 jaar onbebouwd was, wordt een eengezinswoning opgetrokken. 

Een eenvoudige structuur bepaalt het plan: twee evenwijdigen aan de scheimuren maken de kamers. De overgebleven spie op de hoek is telkens extra: een ruime entree, een overmaatse nachthal, overgang tussen de leefruimtes. Het grote geveloppervlak en de dakterrassen trachten het gebrek aan tuin deels te compenseren: wanneer de guillotineramen open staan, ontstaat op de hoek een soort inpandig terras. De klassieke stapeling wordt omgedraaid zodat de leefruimtes in relatie staan tot de dakterrassen en maximaal kunnen genieten van de zuid-west oriëntatie. De gevel is een interpretatie van de voormalige fabrieksgebouwen aan de overzijde van de straat en een duidelijke vertaling van de structuur.

Dit project werd gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat. De tekst werd ons aangeleverd door de architecten.

Architectenbureau: 

Poot architectuur

Ontwerpers: 

Poot-architectuur

Opdrachtgever: 

Sarah Poot & Wouter Aerts

Straat: 

verzoeningstraat

Nummer: 

50

Gemeente: 

Borgerhout

Land: 

België

Datum oplevering: 

2016

Oppervlakte: 

189 m²

Volume: 

577 m³

Totale bouwkost: 

260 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

1 375 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

/

Hoofdaannemers: 

Wens, turnhout

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners